fredag, 14 juni, 2024
02:29:04
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
8°/15,8° Delvis soligt med skurar, Vind VSV 14,8 km/t
fredag 14
+10,8° / +17,1°
Delvis soligt med skurar
lördag 15
+12,5° / +19,4°
Tidvis moln
söndag 16
+12° / +20,1°
Mestadels molnigt
måndag 17
+14,1° / +22,6°
Mestadels soligt

Läkarförbundets ordförande: Det krävs mer för att korta vårdköerna

→ Läkarförbundet välkomnar regeringens initiativ att stärka garantin för specialiserad vård och hitta engångsinsatser för att korta väntetiderna, men menar att det krävs mer för att bota grundproblemen. »Långa väntetider är symptom på andra saker«, säger ordförande Sofia Rydgren Stale.Inlägget Läkarförbundets ordförande: Det krävs mer för att korta vårdköerna dök först upp på Läkartidningen...Läs mer → Läkartidningen / 2024-05-24 13:39

Medicin

Hyrläkare anmäls till Ivo för att ha använt påhittade diagnoser

→ Läkartidningen 15:25
En hyrläkare som tidigare arbetat på en vårdcentral i mellersta Sverige anmäls till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, eftersom han befaras utgöra en fara för patientsäkerheten. Läkaren ..

De får anslag för forskning om hiv och aids

→ Läkartidningen 14:41
Stiftelsen läkare mot Aids forskningsfond har beviljat anslag till sex forskare.Inlägget De får anslag för forskning om hiv och aids dök först upp på Läkartidningen...

Örebro enda regionen som tar betalt för kaffet av de vårdanställda

→ Läkartidningen 13:48
Region Örebro län är enda region i landet som tar betalt av vårdanställda för kaffe på jobbet. Det visar en granskning av tidningen Sjukhusläkaren.Inlägget Örebro enda regionen som tar betal..

Enkät: Hälften av läkarna arbetar kliniskt efter pensionsålder

→ Läkartidningen 12:55
Många äldre läkare fortsätter vara verksamma långt över pensionsålder, visar en enkät som Seniora läkare gjort bland sina medlemmar. Ordförande Torsten Mossberg tror dock att ännu fler hade..

Rättelse: ABC om Medvetanderubbning på akuten: strukturerad utredning viktig

→ Läkartidningen 11:53
Artikeln ABC om Medvetanderubbning på akuten: strukturerad utredning viktig [Läkartidningen. 2024:121:23080] har rättats 2024-06-13 avseende stycket V. Viral/bakteriell/övrig encefalit samt refere..

Värdefullt om patientsäkerhet

→ Läkartidningen 11:35
Catharina Borna har läst »Säker vård« som hon tycker blir en bra referens för dem som arbetar med eller studerar patientsäkerhet.Inlägget Värdefullt om patientsäkerhet dök först upp på L..

Antibiotikaanvändning hos nyfödda i Sverige kan minskas

→ Läkartidningen 11:14
Resultaten av en nationell observationsstudie tyder på att en stor andel barn behandlas med antibiotika under första levnadsveckan utan att ha sepsis.Inlägget Antibiotikaanvändning hos nyfödda i ..

Tillåt yrkesutbildning utan dagens teoretiska betygskrav

→ Läkartidningen 10:27
Vår studie visar att det är vanligare med negativa utfall hos unga vuxna utan gymnasieutbildning. Det talar för att fler behöver tillåtas delta i praktisk gymnasieutbildning och inte uteslutas p..

Så är generaldirektörernas nya löner

→ Läkartidningen 10:18
Regeringen har beslutat om generaldirektörernas nya löner. Läkartidningen listar lönerna på vårdområdet.Inlägget Så är generaldirektörernas nya löner dök först upp på Läkartidningen...

Sist i Sverige – men nu får Kronoberg kranskärlsröntgen och PCI

→ Läkartidningen 08:41
Region Kronoberg har varit den enda regionen som inte infört, eller beslutat om att införa, koronarangiografi och PCI. Men nu ska det bli ändring på det och patienterna ska slippa att åka till Bl..

Vårdstrejken är »under kontroll« – men oro finns för konsekvenserna

→ Läkartidningen 2024-06-12 15:49
Efter en dryg vecka med Vårdförbundets strejk och ett dygn med utökad konflikt är läget i flera av de uttagna regionerna ansträngt – men under kontroll. Samtidigt oroas flera fackliga företr..

Anders Bergenfelz utsedd till hedersledamot i ESES 

→ Läkartidningen 2024-06-12 15:29
Anders Bergenfelz har utnämnts till hedersledamot i European Society of Endocrine Surgeons (ESES).Inlägget Anders Bergenfelz utsedd till hedersledamot i ESES  dök först upp på Läkartidningen...

Patientuppgifter från Sophiahemmet fortfarande till salu på darknet

→ Läkartidningen 2024-06-12 14:23
Vid en stor hackerattack för tre månader sedan läckte tusentals patientuppgifter från Sophiahemmet i Stockholm. Hackarna lade snabbt ut sjukhusfilerna till försäljning på darknet. Där ligger d..

Vill ha mandat att omfördela läkemedel vid bristsituationer

→ Läkartidningen 2024-06-12 13:06
Det behövs en nationell aktör med mandat att snabbt hantera läkemedelsbristsituationer. Eventuellt ska det vara möjligt att tvinga fram en omfördelning av läkemedel. Det föreslår Läkemedelsve..

Avbokade patienter utan läkares vetskap – klinikchef anmäls till Ivo

→ Läkartidningen 2024-06-12 11:27
Ett visselblåsarfall i Sundsvall har lett till att en klinikchef anmälts till Ivo för att ha avbokat 80 patienter från återbesök, utan dialog med ordinarie läkare. Det rapporterar Sundsvalls Ti..

Patienter med klusterhuvudvärk rapporterade underbehandling

→ Läkartidningen 2024-06-12 10:50
En enkätstudie visade bland annat att 40,0 procent av deltagarna med episodisk och 17,1 procent av dem med kronisk klusterhuvudvärk inte hade provat förebyggande behandling. Inlägget Patienter med..

Intressanta nedslag om suicidalitet

→ Läkartidningen 2024-06-12 10:11
»Ögonblick av suicidalitet« innehåller både traditionellt fackboksinnehåll av vetenskaplig karaktär, men också subjektiva upplevelser och erfarenheter. »Boken rör sig ledigt mellan olika per..

Kloka skånska val: »Handlar om vad vi bör göra mer och mindre av«

→ Läkartidningen 2024-06-12 09:46
Primärvården Skåne har tagit fram en egen variant på konceptet Kloka kliniska val (KKV) – och kallat det för Kloka skånska val. För några veckor sedan rullades budskapet ut i verksamheterna...

Kortare arbetsveckor inte prio för SLF: »Andra frågor är viktigare«

→ Läkartidningen 2024-06-12 08:04
Samtidigt som Vårdförbundet hårdnackat står fast vid sitt krav på kortare arbetstidsveckor är frågan inte prioriterad för Läkarförbundet. »I dagsläget upplever jag inte att vi har medlemma..

Sörmland mot miljardförlust – drar ner på personalen med två procent

→ Läkartidningen 2024-06-11 15:42
Region Sörmlands underskott för 2024 ser ut att landa på en dryg miljard kronor – 140 miljoner kronor sämre än beräknat. En av åtgärderna för att minska kostnaderna är att dra ner på regi..

Nyheter

HD: Kvinnor i USA kommer fortsatt ha tillgång till abortpiller

→ Sveriges Radio 01:33
Kvinnor i USA kommer fortsatt att ha tillgång till abortpiller i framtiden, det har Högsta domstolen enhälligt beslutat. Det handlade om ett försök från anti-abort-grupper att förbjuda ett vanl..

Stor guide: Sommarevenemang i Norrbotten

→ Norrländska Socialdemokraten 01:00
Festival- och konsertsommaren är på ingång. Vad är bättre än upplevelsen av livemusik under bar himmel på Norrbottens scener? Här är några av sommarens höjdpunkter i nöjesvärlden...

Säkerhet

IMY vill tillsätta utredning kring bakgrundskontroller

→ Aktuell Säkerhet 14:45
– Vi ser att det finns ett berättigat behov av att utföra bakgrundskontroller till exempel för att skydda samhället mot organiserad brottslighet, samtidigt som det finns tydliga integritetsriske..

Missuppfattning om social manipulation i cyberbrott

→ Aktuell Säkerhet 14:22
Det här är en opinionstext. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Det verkar råda en utbredd missuppfattning om att den vanligaste och farligaste formen av cyberbrott – social manipulation,..

Avråder från resor

Colombia - avrådan

→ UD avråder från resor 2024-01-24 11:15
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 24 januari 2024 beslutat om att utöka avrådan för Colombia. I Colombia gäller avrådan för olika departement, regioner och kommuner. ..

Ecuador - avrådan

→ UD avråder från resor 2024-01-24 10:40
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 24 januari 2024 beslutat om att utöka avrådan för Ecuador. Följande avrådan gäller:UD avråder från icke nödvändiga resor till pr..

Etiopien – avrådan

→ UD avråder från resor 2023-10-30 16:12
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 30 oktober beslutat om att ändra avrådan för Etiopien. Följande avrådan gäller: Utrikesdepartementet avråder fort..

Livsmedel

Triumf glass återkallar 0,5 liters hallonsorbet - kan innehålla mjölkprotein

→ Livsmedelsverkets - återkallanden 13:29
Triumf Glass återkallar Hallonsorbet 0,5L med bäst-före-datum 2026-04-16, batch 69994. Produkten kan innehålla mjölkprotein vilket är en allergen som inte deklareras på förpackningen. Produkte..

Nya riktvärden för PFAS och giftiga metaller i dricksvatten från egna brunnar

→ Livsmedelsverket 06:08
Nu inför Livsmedelsverket ett riktvärde för PFAS i dricksvatten som kommer från egna brunnar. Dessutom sänks riktvärdet för arsenik, bly och kadmium.  - Det här är ämnen som vi bör få i o..

Nu vässar vi Nyckelhålet – och reglerna ska uppdateras

→ Livsmedelsverket 2024-06-12 09:15
I fjol kom nya nordiska näringsrekommendationer. Nu ska även Nyckelhålets kriterier uppdateras för att bättre spegla den senaste forskningen. Allt för att underlätta för konsumenterna att hitt..

Biltrafik

Trafikstörningar i södra Sverige på grund av spårfel

→ Trafikverket - nyheter 2022-03-30 13:19
Resenärer som ska resa mellan Stockholm och Malmö eller Göteborg – kontrollera om resan ändrats. Just nu pågår upprustningsarbeten och hastighetsnedsättningar till följd av ett akut spårfel..

Vi reparerar bron över järnvägen i Vingåker

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2022-03-29 08:00
Mellan den 4 april och den 3 juni reparerar vi bron över järnvägen i Vingåker på Storgatan, väg 560. När vi gör arbetet stänger vi av ett körfält över bron och trafiken får passera med hj..

På måndag kan tågen börja rulla genom Tyringe igen

→ Trafikverket - nyheter 2022-03-25 11:29
I drygt en vecka har tågtrafiken genom Tyringe varit stoppad efter att en godsvagn hoppat av spåret och slagit sönder en spårväxel och närmare 1 700 sliprar...

Rättsväsendet

Säljare fick betalning till köpare ersatt av städfirma

→ InfoTorg Juridik 11:32
HD: En säljare av en fastighet betalade förlikningsvis ett visst belopp till köparna efter att de hade framställt krav på ersättning för en vattenskada på fastigheten. Skadan hade orsakats av ..

Skolelev diskriminerades

→ InfoTorg Juridik 11:22
HD: Högsta domstolen kommer i dagens avgörande fram till att en grundskoleelev som gick i fjärde klass blev diskriminerad genom att eleven inte fick tillräckligt stöd. Kommunen som är huvudman f..

Frågan om spanarkläder löst på Säpo

→ Polistidningen 10:09
Ett tillägg på lönen månadsvis, med början i september – så har Säkerhetspolisen löst frågan om ersättning för spanarkläder. Inlägget Frågan om spanarkläder löst på Säpo dök förs..

VALUTAKURS

GBP13.3705
CHF11.7262
EUR11.2567
USD10.4836
SGD7.7585
CAD7.6275
AUD6.9518
NZD6.4569
AWG5.8161
ILS2.8215
MYR2.2270
DKK1.5090
CNY1.4455
HKD1.3422
NOK0.9840
MXN0.5692
CUP0.4071
TRY0.3226
THB0.2851
PHP0.1786
DOP0.1762
INR0.1255
RUB0.1193
ISK0.0754
JPY0.0667
LKR0.0344
IDR0.0006