måndag, 19 oktober, 2020
17:08:43
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
-1,5°/6,7° Växlande molnighet, Vind VNV 22,2 km/t
tisdag 20
+6,1° / +7,5°
Regnskurar
onsdag 21
+9,4° / +11°
Regnskurar
torsdag 22
+5,2° / +12,9°
Regnskurar
fredag 23
+0,2° / +7,6°
Delvis soligt med skurar

Bilolycka

→ En man i 85-års åldern skadades allvarligt vid en bilolycka i Luleå på torsdag vid 16.30-tiden...Läs mer → Norrbottens läns landsting / 2020-10-15 20:27

Medicin

Nya regler för omlistning i Skåne

→ Läkartidningen 16:47
Det ska inte vara möjligt att lista sig på en ny vårdcentral via exempelvis nätläkares appar. Patienterna ska enbart kunna göra det på 1177.se eller via en traditionell pappersblankett, enligt ..

Verksamhetschef på NÄL slutar i protest mot neddragningar

→ Läkartidningen 16:17
Ulrika Mattsson, verksamhetschef på barn- och ungdomsmedicin vid Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan, väljer att sluta i protest. »Jag inte är person att kunna försvara de här budgetned..

Rättsväsendet

Vad är ditt varför?

→ Polistidningen 15:54
Det fina var inte främst det hon sa. Det finaste var att i takt med att hon pratade och engagemanget ökade kom hennes gotländska tillbaka. Tidigare under samtalet hörde jag inte en tillstymmelse t..

Medicin

ST-läkare får nytt hållbarhetspris

→ Läkartidningen 15:45
Sofia Hammarstrand, ST-läkare i arbets- och miljömedicin på Sahlgrenska universitetssjukhuset, har tilldelats Läkaresällskapets nya Hållbarhetspris.Inlägget ST-läkare får nytt hållbarhetspri..

Musikterapi i rummet där barnen själva får bestämma

→ Läkartidningen 15:15
Britt Gustafsson, barnläkare och professor inom pediatrisk hematologi och stamcells­transplantation hos barn, föreläser vid ett symposium om musikterapi i kliniken.Inlägget Musikterapi i rummet d..

Förbättrad överlevnad för cancerpatienter i Norden

→ Läkartidningen 13:44
Både ett- och femårsöverlevnaden för de flesta cancertyper har kontinuerligt förbättrats i de nordiska länderna. Det visar en nordisk forskargrupp som gjort en uppdaterad jämförelse av cancer..

Rättsväsendet

Spelbolag får inte tillbaka sin licens

→ InfoTorg Juridik 13:32
Kammarrätten: Spelbolaget har överträtt bestämmelser i spellagen om insättnings-gränser för onlinespel, kundkontakt, bonuserbjudanden och åtgärder mot penningtvätt. Det finns på grund av de..

Medicin

Minilärobok för läkare om öron, näsa och hals

→ Läkartidningen 13:00
En tunn men välmatad minilärobok för läkare om öron, näsa och hals illustrerar överskådligt vad en påläst yrkesman behöver veta inom området. Positiv anmälan i Läkartidningen. Inlägget ..

Rättsväsendet

Livstids fängelse för mord och våldtäkter

→ InfoTorg Juridik 12:57
Tingsrätten: En person i Västernorrland som åtalats för mord, försök till mord, grov våldtäkt, våldtäkt och grovt olaga hot döms till livsitids fängelse. Rättsområde: Brott mot person..

Säkerhet

Sex av tio svenskar hackade

→ Aktuell Säkerhet 12:21
Ny statistik från mySafety Försäkringars kostnadsfria tjänst Hackad.se visar att 60 procent av alla svenskar har fått sitt e-postkonto hackat det senaste kvartalet. Av dem befinner sig 29 procent..

Salto Systems investerar i österrikiska Gantner

→ Aktuell Säkerhet 12:18
Salto Systems har förvärvat det österrikiska bolaget Gantner, specialiserat på passersystem, elektroniska lås- och skåpsystem, kontantfri betalning, kassa- och betalsystem, system för personall..

Träningsprogram ska stärka företags cybersäkerhet

→ Aktuell Säkerhet 12:12
Omegapoint lanserar nu flera utbildnings- och träningsprogram för att stärka kundernas förmåga att skydda sig mot olika former av hot och intrång. Utbildningarna erbjuds i en virtuell arena i sa..

Rättsväsendet

Nämndeman var inte behörig

→ InfoTorg Juridik 11:32
Kammarrätten: Såväl arten av den verksamhet som mannen har bedrivit som formen för denna talar för att han ska anses ha haft till yrke att föra andras talan inför domstol och därför var han i..

Medicin

Oro för mer nödfallsövertid när Akademiska skalar upp

→ Läkartidningen 11:18
Smittspridningen ökar på flera håll i landet. I Region Uppsala har Akademiska sjukhuset skalat upp covidplatserna. Nu oroas huvudskyddsombudet för att sjukhuset ska börja använda nödfallsövert..

Rättsväsendet

Morgan Johansson besöker Göteborg

→ Justitiedepartmentet 11:13
Tisdagen och onsdagen den 20–21 oktober besöker justitie- och migrationsminister Morgan Johansson Göteborg för att ta del av lokalt trygghetsskapande arbete och delta i en prisutdelning för bäs..

Livstids fängelse för mord m.m.

→ Sveriges Domstolar 11:00
Mål B 1105-20En person som åtalats för bl.a. mord döms till livstids fäng-else. Han ska också betala skadestånd till den avlidnes an-höriga och till två andra brottsoffer...

Spelbolaget får inte tillbaka sin licens för kommersiellt onlinespel och vadhållning

→ Sveriges Domstolar 10:51
Kammarrätten har kommit fram till att bolaget under aktuell tid har överträtt bestämmelser i spellagen om insättningsgränser för onlinespel, kundkontakt, bonuserbjudanden och åtgärder mot pen..

I ärenden om utlämning som rör ett barn ska barnets bästa utredas, beaktas och bedömas

→ Sveriges Domstolar 08:45
En man begärdes utlämnad till Serbien för att verkställa ett fängelsestraff där. Han gjorde gällande att en utlämning var oförenlig med Barnkonventionen. Högsta domstolen konstaterar att pri..

Medicin

Viktigt att överväga utredning av barn med optikusmissbildningar

→ Läkartidningen 08:38
Barn med medfödd optikushypoplasi, optikuskolobom eller MGDA (morning glory disc anomaly) debuterar ofta med dålig fixation, nystagmus, skelning och nedsatt syn men har hög risk för associerade sj..

Rättsväsendet

Inte bara farttjuvar

→ Polistidningen 07:31
Att polisen borde jaga riktiga skurkar i stället för fartsyndare får även trafikgrupp ett i Göteborg höra mellan varven. Men riktiga skurkar befinner sig inte sällan bakom en ratt. Att polisen ..

Nyheter

Så svarar Rimbo på kaptenens kritiken: "När allt går bra..."

→ Norrtelje Tidning 17:00
Simon Chamoun riktade kritik mot hur saker och ting har fungerat i Rimbo IF:s herrlag vid sidan.....

Så har Gavlegårdarna kunnat minska antalet vräkta hyresgäster

→ Arbetarbladet 17:00
Genom projektet "Bo kvar" har antalet vräkta hyresgäster hos Gavlegårdarna minskat. – Skillnaden.....

Avråder från resor

Armenien - avrådan

→ UD avråder från resor 2020-10-09 14:50
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 9 oktober 2020 beslutat om att utvidga och ändra avrådan för resor till Armenien. Följande avrådan gäller: Utrikes..

UD häver avrådan från resor till Malta och Slovenien

→ UD avråder från resor 2020-10-07 13:59
UD har fattat beslut om att häva avrådan från icke nödvändiga resor till Malta och Slovenien. Beslutet träder i kraft 8 oktober...

Utlandsresor – komplettering till tidigare beslut

→ UD avråder från resor 2020-06-29 16:19
UD beslutade den 18 juni 2020 att häva avrådan för flera länder inom EU, EES och Schengenområdet; Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, och Spanie..

Ändringar av avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder

→ UD avråder från resor 2020-04-03 15:00
Rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som senast förlängdes den 15 maj 2020, beslutar UD följande:1) Från och med den 30 juni 2..

Livsmedel

Nya riktlinjer för sjukhusmåltider lyfter matens roll för en god vård

→ Livsmedelsverket 2020-10-06 14:04
Maten på sjukhus är viktig för patienters hälsa och förutsättningar att  tillgodogöra sig medicinsk behandling och bli friska. Men maten blir ofta kvar på tallriken, trots att många patiente..

Från Hållbar till Miljösmart - med ett tydligt syfte

→ Livsmedelsverket 2020-10-02 15:37
Livsmedelsverket har i sina råd och riktlinjer för offentliga måltider en  Måltidsmodell med sex kvalitetsaspekter som lyfter helhetsperspektivet på måltiden. Alla sex pusselbitar behövs för ..

Nya råd om introduktion av gluten till spädbarn på remiss

→ Livsmedelsverket 2020-09-14 08:51
Livsmedelsverket föreslår en ändring av råden till föräldrar om introduktion av mat med gluten till barn under ett år. Det nya rådet är att man kan börja med små mängder gluten när barnet..

Riksmaten ungdom ger oss ny kunskap

→ Livsmedelsverket 2020-06-24 10:09
Det har nu gått några år sedan Livsmedelsverket senaste matvaneundersökning genomfördes. Men arbetet med att utvärdera och sammanställa resultat fortsätter. Under våren 2020 har flera arbeten..

Biltrafik

Samarbete för minskad spårhalka

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2020-10-15 14:42
Nu är vi inne i en period då spårhalka kan påverka tågen. Löv faller från träden och hamnar på rälsen. När tågen kör över bildas en beläggning som är väldigt hal, särskilt i kombinat..

Digital vinterväglagsdata ger ökad säkerhet och framkomlighet

→ Trafikverket - pressmeddelanden 2020-10-15 09:40
Digital vinterväglagsdata ger nytta för många och har effekt på framkomlighet, miljö och säkerhet. I stället för att speciella bilar åker ut och mäter friktion med en separat utrustning, kom..

Så ska de nya broarna i Oxberg se ut

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2020-10-15 09:13
En snedstagsbro i svartstål med svängd siluett som samspelar med kulturmiljön blev det vinnande förslaget till utformning av den nya järnvägsbron och vägbron över Österdalälven i Oxberg...

Vi stänger av hissen till plattformen vid Kumla station i en vecka

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2020-10-15 07:30
Vi ska reparera dörrarna till hissen som går upp och ner från plattformen vid Kumla station. Därför är hissen avstängd från måndag morgon den 19 till fredagen 23 oktober...
annonsannons