torsdag, 24 september, 2020
18:57:38
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
7,3°/20° Mestadels molnigt med skurar, Vind SO 13 km/t
fredag 25
+12,8° / +16,8°
Mestadels molnigt
lördag 26
+12,6° / +17,8°
Mestadels molnigt med skurar
söndag 27
+11° / +18,5°
Soligt
måndag 28
+10,2° / +16,9°
Mestadels molnigt

Föreskrifter från MSB skärper krav på myndigheters informationssäkerhetsarbete

→ MSB har identifierat behov av tydligare styrning av statliga myndigheternas informationssäkerhetsarbete och ger nu ut ett föreskriftspaket i tre delar där två föreskrifter uppdaterats och en tillkommit. Föreskrifterna ställer krav… Läs merInlägget Föreskrifter från MSB skärper krav på myndigheters informationssäkerhetsarbete dök först upp på Aktuell Säkerhet...Läs mer → Aktuell Säkerhet / 2020-09-16 13:51

Medicin

Glädje över njureffekt av diabetesmedel

→ Dagensmedicin 17:19
Behandling med glukossänkande SGLT2-hämmare skyddar inte bara hjärta utan även njurarna, enligt en behandlingsstudie som nu presenteras i sin helhet...

Läkemedelsverket får snart en vikarierande generaldirektör

→ Läkartidningen 16:28
Joakim Brandberg blir vikarierande generaldirektör för Läkemedelsverket. Det meddelande regeringen under torsdagen.Inlägget Läkemedelsverket får snart en vikarierande generaldirektör dök förs..

Taxeläkare i Stockholm: Förödande för vår verksamhet

→ Läkartidningen 16:03
Rumiana Zlatewa, taxeläkare och vice ordförande i Storstockholms privatläkarförening, befarar att införandet av kostnadsansvar för medicinsk service kommer att slå hårt mot hennes verksamhet i..

Sämre villkor för taxeläkare i Stockholm möter hård kritik

→ Läkartidningen 16:02
Region Stockholm har beslutat att läkare på nationella taxan ska betala för laboratorieprov och röntgen. Privatläkarföreningen varnar för att verksamheter kommer tvingas lägga ner och har uppm..

Inga lättnader i restriktioner – ökad smittspridning oroar

→ Läkartidningen 14:46
Vid torsdagens regeringssammanträde fattades inte några beslut om att lätta på några restriktioner. I stället måste vi hålla i och hålla ut. Detta meddelade statsminister Stefan Löfvén vid ..

De tar plats i tillgänglighetsdelegationen

→ Dagensmedicin 14:29
Nu är det klart vilka som ingår i regeringens tillgänglighetsdelegation för att korta väntetiderna i vården. Bland ledamöterna finns bland andra Johan Styrud, ordförande för Stockholms läkar..

Läkemedelsverket får vikarierande gd

→ Dagensmedicin 14:22
Joakim Brandberg blir vikarierande generaldirektör för Läkemedelsverket. Det har regeringen beslutat. ..

Säkerhet

Tiden för ersättning till riskgrupper förlängs

→ Krisinformation.se 14:20
Riskgrupper samt anhöriga och föräldrar till vissa allvarligt sjuka barn kan ansöka om ersättning till och med den 31 december 2020...

Rättsväsendet

Fel neka ersättning för personlig assistans

→ InfoTorg Juridik 14:17
Kammarrätten: Det finns inte laglig grund för tolkningen att den omständigheten att en assistents arbetade tid inte har redovisats inom viss tid i efterhand innebär att ersättning inte kan utges...

Medicin

TLV ser över priset för nio lagerberedningar

→ Dagensmedicin 14:08
Tre bolag, och nio olika lagerberedningar, granskas i en översyn av priser som Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV,  genomför, rapporterar nyhetstjänsten Läkemedelsmarknaden...

Opposition och fack reagerar på skånska besparingsförslag

→ Dagensmedicin 13:55
För mycket pengar för information som redan fanns, och oro över för stora personalneddragningar. Det är reaktionerna hos opposition och fackförbund i Skåne kring skriverierna om McKinseys konsu..

Rättsväsendet

Prövningstillstånd meddelat i mål om inkomstskatt m.m.

→ Sveriges Domstolar 13:53
Fråga om det vid tillämpning av den s.k. utomståenderegeln i 57 kap. 5 § inkomstskattelagen (1999:1229) finns särskilda skäl att anse att en andel är kvalificerad (Mål nr 6276--6278-19, Kammar..

Medicin

Högintensiv träning förbättrade insulinkänsligheten

→ Dagensmedicin 13:41
Efter ett åttaveckorsprogram med intervallträning förbättrades både insulinkänslighet och blodsockerkontroll hos danska patienter med typ 2-diabetes...

Rättsväsendet

En man har häktats misstänkt för mord på restaurang i Gislaved

→ Sveriges Domstolar 13:39
En man har häktats misstänkt för mord på restaurang i Gislaved..

Medicin

Lunchen blir gratis i efterhand

→ Dagensmedicin 13:32
Pizzor, hämtmat och andra måltider som skänktes till vårdpersonal under pandemins mest intensiva skede ska inte ge dålig eftersmak genom skatt på förmåner. Den typen av luncher ska bli gratis ..

De ska sitta i regeringens tillgänglighetsdelegation

→ Läkartidningen 13:10
Regeringen har nu utsett ledamöter i nationella delegationen för ökad tillgänglighet och kortare väntetider i hälso- och sjukvården. En av dem är Johan Styrud, Läkarförbundet.Inlägget De s..

De ska sitta i regeringens tillgänglighetsdelegation

→ Läkartidningen 13:10
Regeringen har nu utsett ledamöter som ska sitta i den nationella delegationen för ökad tillgänglighet och kortare väntetider i hälso- och sjukvården.Inlägget De ska sitta i regeringens tillg..

Rättsväsendet

Slipper flytta trots dröjsmål med hyran

→ InfoTorg Juridik 12:44
Hovrätten: Det är fråga om ett hyresförhållande som pågått under en längre tid, betalningsförsummelserna har inträffat under en begränsad period vid arbetslöshet och hyresgästen har vidta..

Säkerhet

Conscia expanderar och förvärvar molntjänstföretag

→ Aktuell Säkerhet 11:35
Conscia skriver i ett pressmeddelande att de förvärvar det svenska molntjänstföretaget Secoa.  Secoa som är en leverantör av en rad molnbaserade nätverks- och säkerhetstjänster valdes nylige..

Medicin

Viruset påverkar inte förlossningar

→ Dagensmedicin 11:31
Att smittas av det nya coronaviruset under graviditeten tycks inte påverka förlossningen eller barnet negativt. Det visar en studie av alla barn som föddes på Karolinska universitetssjukhuset i v..

Nyheter

Veckans kulturtipsare – Lars-Einar Abrahamsson: ”Förmedlar hopp och tröst, vilket kan behövas i dess

→ Östersunds Tidningar 18:45
Lars-Einar Abrahamsson är pensionerad lärare, kantor och mångårig eldsjäl inom Bergs kulturliv......

Tomas Izaias Englund: Kan det var så enkelt att Ö-viks företagare inte köper den politiska säljpitch

→ Allehanda - Ångermanland 18:43
Med anledning av att Örnsköldsvik återigen rasade i Svenskt Näringslivs rankning över det lokala.....

Avråder från resor

Utlandsresor – komplettering till tidigare beslut

→ UD avråder från resor 2020-06-29 16:19
UD beslutade den 18 juni 2020 att häva avrådan för flera länder inom EU, EES och Schengenområdet; Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, och Spanie..

Ändringar av avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder

→ UD avråder från resor 2020-04-03 15:00
Rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som senast förlängdes den 15 maj 2020, beslutar UD följande:1) Från och med den 30 juni 2..

Utlandsresor – avrådan för alla länder

→ UD avråder från resor 2020-03-14 19:58
Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla l..

Italien - avrådan

→ UD avråder från resor 2020-03-06 11:59
UD har den 6 mars 2020 beslutat om att införa avrådan för regionerna Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trentino-Alto Adige, Aostadalen, Veneto, Friuli Venezia Giulia och Toscana i nor..

Livsmedel

Nya råd om introduktion av gluten till spädbarn på remiss

→ Livsmedelsverket 2020-09-14 08:51
Livsmedelsverket föreslår en ändring av råden till föräldrar om introduktion av mat med gluten till barn under ett år. Det nya rådet är att man kan börja med små mängder gluten när barnet..

Riksmaten ungdom ger oss ny kunskap

→ Livsmedelsverket 2020-06-24 10:09
Det har nu gått några år sedan Livsmedelsverket senaste matvaneundersökning genomfördes. Men arbetet med att utvärdera och sammanställa resultat fortsätter. Under våren 2020 har flera arbeten..

Nu lanseras ”Fråga Liv” – Livsmedelsverkets snabbguide för gravida

→ Livsmedelsverket 2020-06-15 09:57
Idag lanserar vi nya webbsidor för gravida och en ny sökfunktion, ”Fråga Liv”, där gravida snabbt kan söka fram information om ett visst livsmedel när de handlar eller är bortbjudna på mid..

Ny webbtext om vegansk mat för vuxna

→ Livsmedelsverket 2020-06-03 09:20
Att äta mer mat från växtriket och mindre från djurriket är positivt både för hälsan och miljön. För den som helt utesluter mat från djurriket finns det några saker att tänka på för att..

Biltrafik

Vi asfalterar om E18 mellan länsgränsen till Värmland och Karlskoga

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 09:00
Från kvällen den 28 september till morgonen den 19 oktober lägger vi ny asfalt på E18 mellan länsgränsen till Värmland och Karlskoga i båda riktningar...

Ny undersökning – var med och förbättra trafikinformationen vid tågförseningar

→ Trafikverket - nyheter 08:10
Trafikverket genomför just nu en undersökning där resenärer kan tycka till om trafikinformationen på tågstationer. Initiativet är en del av Trafikverkets övergripande arbete med att förbättr..

Följ direktsändning av Grönt ljus 2030

→ Trafikverket - nyheter 2020-09-22 07:00
För andra året arrangerar Trafikverket transportsektorns resultatkonferens för klimatmålen, Grönt ljus 2030. Konferensen bjuder på inspiration, resultat och goda exempel som ökar kunskapen om h..

Beläggningsarbeten på väg 802, Västra Skråmträsk

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2020-09-18 13:42
Med start från mitten av vecka 39 kommer vi att påbörja beläggningsarbete längs väg 802, Västra Skråmträsk. Utöver bärlager och beläggningsarbeten kommer vi även att utföra vissa kringar..
annonsannons