torsdag, 28 oktober, 2021
23:40:48
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
7,8°/13,8° Regnskurar, Vind SSV 14,8 km/t
fredag 29
+5,3° / +11,7°
Tidvis moln
lördag 30
+5,1° / +11,3°
Tidvis moln
söndag 31
+6,1° / +10,9°
Mestadels molnigt
måndag 1
+6,9° / +11,5°
Regn

Nytt grepp för att stärka Sveriges cyberförsvar

→ Allt fler uppkopplade enheter och en ökad digitaliseringsgrad gör det möjligt för angripare att hacka sig in och komma över värdefull information. Enligt Cybersecurity Ventures så är marknaden för cyberbrott idag större och mer lönsam än den globala droghandeln, och i takt med att de digitala hoten ökar gör även kompetensbristen inom cybersäkerhet det. För […]Inlägget Nytt grepp för att stärka Sveriges cyberförsvar dök först upp på Aktuell Säkerhet...Läs mer → Aktuell Säkerhet / 2021-09-22 14:06

Säkerhet

Förlängt inreseförbud till Sverige

→ Krisinformation.se 16:49
Inreseförbudet till Sverige som införts på grund av coronapandemin förlängs. Samtidigt införs undantag för vaccinerade resenärer från bland annat USA...

Undersökning: Så många svenska anställda slarvar med cybersäkerheten

→ Aktuell Säkerhet 14:26
En överväldigande majoritet av alla cyberattacker riktas idag mot en människa, snarare än mot själva nätverket. Vad anställda kan om cybersäkerhet och hur de förhåller sig till det är därf..

Rättsväsendet

Konkursbo övertar hela talan

→ InfoTorg Juridik 14:04
PMÖD: Konkursförvaltarens förklaring medför att konkursboet har övertagit konkursgäldenärens talan i dess helhet, inklusive yrkandet om förbud vid vite. Rättsområde: Upphovsrätt, Allmän pr..

Säkerhet

Ny ordförande för Omegapoint

→ Aktuell Säkerhet 14:00
I styrelsen ingår även Carsten Gomard, grundare och före detta vdtill det börsnoterade Netcompany. Omegapoint har som mål att bli störst i norra Europa inom cybersäkerhet och säker digitaliser..

Rättsväsendet

Rättegången om mord m.m. i Biskopsgården i juni 2021 inleds den 8 november 2021

→ Sveriges Domstolar 13:42
Den 30 juni 2021 skedde en skjutning i Biskopsgården och därefter sköts en polis ihjäl. Åklagaren har i dag väckt åtal mot en sjuttonåring för dels mord på polismannen, dels mordförsök på..

Fastställer om våldtäkt mot flera kvinnor

→ InfoTorg Juridik 13:25
Hovrätten: Tingsrätten dömde i juli en man för bland annat trettiosex fall av våldtäkt mot fyra olika kvinnor till åtta års fängelse. Hovrätten fastställer domen. Rättsområde: Brott mot p..

Redovisade inte sökta arbeten och missar försörjningsstöd

→ InfoTorg Juridik 13:07
Kammarrätten: Sökanden har inte lämnat in någon aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen och hon har därmed inte stått till arbetsmarknadens förfogande på sådant sätt att hon har rätt til..

Dom i mål om rätt att ta del av allmän handling

→ Sveriges Domstolar 12:52
Rätt att ta del av allmän handling; överklagande av Kammarrätten i Göteborgs administrativa beslut, dnr 198/21. ..

Lättnader i tillståndsplikten för ljuddämpare till skjutvapen

→ Justitiedepartmentet 12:35
Regeringen har i dag beslutat en proposition med förslag som innebär lättnader i tillståndsplikten för ljuddämpare. Syftet är att minska administrationen för vapeninnehavare utan att skyddsniv..

Fler vapendelar i jaktvapengarderoben

→ Justitiedepartmentet 12:30
I dag skickar Justitiedepartementet ut en promemoria på remiss, med förslag som innebär att den så kallade vapengarderoben för jakt ska utökas till att även omfatta ett antal extra pipor och sl..

Hovrätten fastställer tingsrättens dom i mål om våldtäkt mot flera kvinnor

→ Sveriges Domstolar 11:00
Linköpings tingsrätt dömde i juli en 29-årig man för bl.a. 36 fall av våldtäkt mot fyra olika kvinnor till åtta års fängelse. Hovrätten har idag fastställt domen...

Förseningsavgifter för krediter förbjuds

→ InfoTorg Juridik 10:04
PMD: Bolagets förseningsavgifter för konsumentkrediter strider mot inkassokostnadslagen och är oskäliga avtalsvillkor. Det slår Patent- och marknadsdomstolen fast i en dom. Rättsområde: Avtalsr..

Ingen intressegemenskap mellan fastighetsägare och förstahandshyresgäst

→ InfoTorg Juridik 10:01
Hovrätten: Det är inte styrkt att förstahandshyresgästen har agerat på uppdrag av fastighetsägaren eller annan intressegemenskap. Talan om att rätten ska fastställa att andrahandshyresgästen ..

Undanröjt momsbesked om kreditgivning

→ InfoTorg Juridik 08:57
HFD: Domstolen undanröjer förhandsbeskedet eftersom beskrivningen av omständigheterna har ändrats i förhållande till vad som uppgetts inför Skatterättsnämndens prövning. Rättsområde: Merv..

Livsmedel

Axfood återkallar Eldorado vegetarisk salami paprika, 80g - innehåller allergenen soja

→ Livsmedelsverkets - återkallanden 2021-10-27 19:57
Axfood återkallar Eldorado vegetarisk salami paprika, 80g, som felaktigt innehåller veganska skivor paprika. Veganska skivor innehåller allergenen soja, vilket inte framgår av förpackningen...

Lillängens gårdsmejeri i Sunne återkallar ost - kan innehålla listeria

→ Livsmedelsverket 2021-10-27 15:17
Lillängens gårdsmejeri i Sunne i Värmland återkallar alla ostar oavsett tillverkningsdatum på grund av listeria. Den som har ostar från Lillängens gårdsmejeri hemma ska inte äta dem utan kass..

Rättsväsendet

Pressträff med anledning av dom i målet mot den s.k. Nytorgsmannen

→ Sveriges Domstolar 2021-10-27 14:58
Den 4 november kl. 11.00 meddelas dom i målet mot den s.k. Nytorgsmannen. I samband med detta kommer tingsrätten att hålla en pressträff...

Åklagare som dömts för brott har inte skiljts från anställning

→ InfoTorg Juridik 2021-10-27 14:58
AD: Efter att åklagaren dömts för grovt rattfylleri kan inte hans anställning, genom de nya kansliåklagaruppgifterna, anses ha förändrats i grunden på ett sådant sätt att han skiljts från s..

HD prövar strandskyddsfråga

→ InfoTorg Juridik 2021-10-27 14:42
HD: Underinstanserna ansåg att en avstyckning skulle strida mot strandskyddsreglerna, men mark- och miljööverdomstolen menade att den sökta fastighetsbildningen kunde tillåtas. Högsta domstolen ..

Säkerhet

Påfyllnadsdos till fler grupper

→ Krisinformation.se 2021-10-27 14:38
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som är 65 år och äldre samt personal på särskilda boenden, SÄBO, och inom hemsjukvård och hemtjänst, erbjuds en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19...

Nyheter

Svagt resultat – Apple rasade i efterhandeln

→ Skånska Dagbladet 22:55
Apple når inte upp till Wall Streets prognoser för det senaste kvartalet. Problem i leveranskedjan har kostat Apple sex miljarder dollar i försäljning, enligt vd:n Tim Cook som framhåller att eff..

Michelle Obama gästspelar i "Black-ish"

→ Skånska Dagbladet 22:55
USA:s tidigare första dam, Michelle Obama, ska gästspela i den åttonde och sista säsongen av komediserien "Black-ish", skriver Deadline...

Avråder från resor

UD:s tre råd till svenskar som planerar utlandsresor under julen

→ UD avråder från resor 2020-12-16 13:00
Läs på, följ lokala regler, planera hemresan – så lyder UD:s råd till svenskar som planerar en resa inom Europa under julen. Samtidigt förtydligar och förstärker Sveriges ambassader sin rese..

UD förlänger reseavrådan

→ UD avråder från resor 2020-11-09 12:58
UD har idag, den 9 november, fattat beslut om att förlänga avrådan från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU/EES/Schengenområdet samt Storbritannien till och med den 31 januari 2..

Armenien - avrådan

→ UD avråder från resor 2020-10-09 14:50
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 9 oktober 2020 beslutat om att utvidga och ändra avrådan för resor till Armenien. Följande avrådan gäller: Utrikes..

UD häver avrådan från resor till Malta och Slovenien

→ UD avråder från resor 2020-10-07 13:59
UD har fattat beslut om att häva avrådan från icke nödvändiga resor till Malta och Slovenien. Beslutet träder i kraft 8 oktober...

Medicin

Läkare Ivo-anmäld för vaccinkritik: »Strider mot allt vi jobbar för«

→ Läkartidningen 2021-09-30 15:58
En läkare har anmälts till Ivo som en fara för patientsäkerheten efter att ha delat ut antivaccinationspropaganda till patienter. Efter flera larm har läkaren nu fått sluta sin tjänst. »Beteen..

Sedativa antihistaminer – risk för allvarlig intoxikation

→ Läkartidningen 2021-09-30 11:25
Vid förskrivning av de sedativa antihistaminerna måste substansernas farmakologiska egenskaper, såsom antihistaminerga och antikolinerga effekter samt arytmipotential, beaktas. Det är även viktig..

Region Östergötland får sätta upp kameror – domstol går emot IMY

→ Läkartidningen 2021-09-30 10:50
Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) sa nej till Region Östergötlands ansökningar om kameraövervakning utanför länets tre sjukhus. Men förvaltningsrätten går delvis på regionens linje. Det bet..

Akademiska riskerar mångmiljonvite

→ Läkartidningen 2021-09-30 10:35
Vårdplatsbristen på Akademiska sjukhuset medför allvarliga risker för patientsäkerheten. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg. Om problemet inte åtgärdas riskerar sjukhuset ett vi..

Biltrafik

Ett körfält avstängt på E4 söder om Örnsköldsvik

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-09-07 11:54
En vägskada på E4 strax söder om Örnsköldsvik gör att vi tvingas stänga av delar av vägen. Trafikanterna får samsas i ett körfält medan vi åtgärdar skadan...

Nya trafiksäkehetskameror på väg 1004 i Österåker

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-09-06 09:00
Under vecka 36-37 sätter Trafikverket upp fyra nya trafiksäkerhetskameror på väg 1004, Svinningevägen, mellan Östra Ryd och Åkersberga i Österåkers kommun...

Väg 364 stängs av, omledning via Sjöbotten.

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-09-03 10:48
Från måndag den 6:e september kommer Trafikverket att stänga av väg 364 helt för all trafik i två veckor till den 20:e september, mellan avfarten till Skellefteå flygplats och Hjoggbölefors. O..

Bättre skyltning på station Stockholm City

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-09-02 13:48
Trafikverket kommer i samarbete med Trafikförvaltningen att under hösten 2021 förbättra trafikinformationen på station Stockholm City...

MARKNADSFÖRING

annons

VALUTAKURS

GBP11.7469
EUR9.9489
CHF9.3382
USD8.5162
CAD6.8979
AUD6.4246
SGD6.3349
NZD6.1329
AWG4.7312
ILS2.6907
MYR2.0521
DKK1.3374
CNY1.3323
HKD1.0950
NOK1.0221
TRY0.8925
MXN0.4180
CUP0.3307
THB0.2566
PHP0.1686
DOP0.1510
RUB0.1212
INR0.1139
JPY0.0750
ISK0.0664
LKR0.0422
IDR0.0006