onsdag, 03 mars, 2021
15:16:00
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
-1,9°/7,1° Växlande molnighet, Vind W 13 km/t
torsdag 4
-4,2° / +3°
Mestadels soligt
fredag 5
-4,1° / +1,8°
Mestadels soligt
lördag 6
-1,5° / +5,8°
Tidvis moln
söndag 7
-5,6° / +1,6°
Soligt

Schneider bidrar till trygg och säker vård i Hudiksvall

→ Schneider Electric installerar styrsystem för värme, kyla, ventilation, energiuppföljning och övervakning av elanläggningen, när Hudiksvalls sjukhus genomgår en omfattande modernisering. Det är en del av Region Gävleborgs satsning på sjukhusen… Läs merInlägget Schneider bidrar till trygg och säker vård i Hudiksvall dök först upp på Aktuell Säkerhet...Läs mer → Aktuell Säkerhet / 2021-02-22 16:37

Rättsväsendet

Pappa och söner döms för mord

→ InfoTorg Juridik 14:24
Hovrätten: I likhet med tingsrätten dömer hovrätten en pappa och hans två söner för mord med hedersmotiv i målet om det så kallade bussmordet i Kiruna. Rättsområde: Brott mot person..

Ny fällande dom i Falcon Funds-mål

→ InfoTorg Juridik 14:15
Tingsrätten: Två personer som åtalats för grov ekonomisk brottslighet i det så kallade andra Falcon Funds-målet döms för grov trolöshet mot huvudman, respektive grovt penningtvättsbrott. Rä..

Dom i det andra Falcon Funds-målet, ekonomisk brottslighet kopplad till pensionsfonder

→ Sveriges Domstolar 14:00
Tingsrätten har idag meddelat dom mot två personer som åtalats för grov ekonomisk brottslighet i det så kallade andra Falcon Funds-målet. En av de tilltalade, som även dömdes för brott i det ..

Hovrätten dömer pappa och två söner för mord med hedersmotiv i målet om det så kallade bussmordet i

→ Sveriges Domstolar 14:00
Tingsrätten dömde den 11 december 2020 en pappa och två söner för ett mord som ägde rum på en buss i Kiruna. Även hovrätten dömer nu pappan och de båda sönerna för mordet. Pappan döms ti..

HD prövar skadestånd efter bilkrock

→ InfoTorg Juridik 13:48
HD: En ung kvinna, som skadades vid ett så kallat chicken race, och hennes föräldrar beviljades skadestånd i hovrätten. Högsta domstolen meddelar prövningstillstånd i fråga om de tre personer..

Säkerhet

Conscia utser ny vd

→ Aktuell Säkerhet 13:25
Conscias styrelse har utsett Erik Bertman till ny vd för Conscia. Erik Bertman kommer att efterträda Claus Thorsgaard. Erik Bertman har bred internationell ledarskapserfarenhet och dokumenterad erfa..

Rättsväsendet

Inget ytterligare skadestånd efter resning

→ InfoTorg Juridik 13:07
Hovrätten: Justitiekanslern tillerkände en man, som efter drygt åtta år frikänts från mord efter resning, 8,25 miljoner kronor. Domstolarna anser inte att han ska få något ytterligare belopp, ..

En berättelse om mål och människor

→ Sveriges Domstolar 11:57
I verksamhetsberättelsen för år 2020 kan du ta del av några av de nästan 30 000 mål, varav drygt hälften migrationsmål, som domstolen avgjorde under 2020. Du kan också läsa om hur arbetet g..

Säkerhet

”Fler företag bör överväga lösningar för mobilsäkerhet”

→ Aktuell Säkerhet 10:53
Företag tror att när de har mobilsystem (MDM) som sköter kontroll, styrning och access så är deras mobiler skyddade. Men detta hjälper inte mot intrång genom sociala medie- och sms-meddelanden..

Rättsväsendet

Nekas kontaktfamilj för barnbarn

→ InfoTorg Juridik 10:50
Kammarrätten: Efter att modern gått bort tog morföräldrarna hand om hennes tre barn. Även om ett av barnen har omfattande behov av stöd och morföräldrarna har behov av avlastning nekas de bist..

Säkerhet

Coor startar larmcentral

→ Aktuell Säkerhet 10:45
Coor öppnar en egen certifierad och auktoriserad larmcentral genom sitt dotterbolag Addici Security. Larmcentralen erbjuder bland annat larm-mottagning, larmverifiering, kamerarondering och jourförm..

Rättsväsendet

HD upphäver länsstyrelses avvisningsbeslut

→ InfoTorg Juridik 08:58
HD: När en statlig myndighet, som innehavare av vägrätt, överklagar ett beslut i ett bygglovsärende, ska överklagandet ges in inom tre veckor från det att myndigheten fick del av beslutet. Rät..

Dom i andra delen av Falcon Funds-målet

→ Ekobrottsmyndigheten 08:53
Idag den 3 mars kl. 14:00 meddelar Stockholms tingsrätt dom i den andra delen av Falcon Funds-målet. Två personer står åtalade för bland annat grova bedrägerier och grova penningtvättsbrott. ..

Vilken överklagandefrist gäller när en statlig myndighet överklagar ett beslut i ett bygglovsärende?

→ Sveriges Domstolar 08:45
I dagens avgörande slår Högsta domstolen fast att när en statlig myndighet som innehavare av vägrätt överklagar ett beslut i ett bygglovsärende, ska överklagandet ges in inom tre veckor från..

Säkerhet

Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga kommun, Skåne län

→ Krisinformation.se 04:57
Viktigt meddelande till allmänheten i centrala Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en restaurang på Bäckgatan i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i o..

Livsmedel

Food System Summit - Toppmöte för hållbara livsmedelssystem

→ Livsmedelsverket 2021-03-02 16:02
Livsmedelssystemets betydelse för möjligheterna att nå de globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030 har allt mer kommit i fokus. Flera initiativ pågår inom hela systemet för att styr..

Rättsväsendet

Nya regler från 1 mars angående LVU

→ Sveriges Domstolar 2021-03-02 15:23
Den 1 mars 2021 träder nya regler för förordnande av offentligt biträde för den unge i kraft...

Nytt inlägg på domarbloggen

→ Sveriges Domstolar 2021-03-02 14:35
I veckans inlägg skriver domaren Christoffer Démery om hemliga tvångsmedel under förundersökningen och särskilt om det nya tvångsmedlet hemlig dataavläsning..

Säkerhet

Nordic Level Group förvärvar Estate

→ Aktuell Säkerhet 2021-03-02 14:00
Nordic Level Group tar från och med 9 mars över bolagen Estate Bevakning AB och Estate Parkering AB. Förvärven genomförs i samband med att Primär och Estate konsoliderar verksamheten under… L..

Rättsväsendet

HD prövar fråga om legat

→ InfoTorg Juridik 2021-03-02 12:07
HD: Mannen var skydlig att återbetala nästan 400.000 kronor till konkursboet för legat som hade utgetts till honom. Det ansåg såväl tingsrätten som hovrätten. Högsta domstolen meddelar prövn..

Nyheter

Första gången fler får deklarationen digitalt än i pappersform

→ Vestmanlands Läns Tidning 15:15
Med start 3 mars skickas årets första deklarationer ut till de som har digitala brevlådor. I år.....

Norsk trippel på pallen – Burman bäste svensk

→ Skånska Dagbladet 15:13
Skidornas egen Aleksandr den store gick in i den berömda väggen...

Avråder från resor

UD:s tre råd till svenskar som planerar utlandsresor under julen

→ UD avråder från resor 2020-12-16 13:00
Läs på, följ lokala regler, planera hemresan – så lyder UD:s råd till svenskar som planerar en resa inom Europa under julen. Samtidigt förtydligar och förstärker Sveriges ambassader sin rese..

UD förlänger reseavrådan

→ UD avråder från resor 2020-11-09 12:58
UD har idag, den 9 november, fattat beslut om att förlänga avrådan från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU/EES/Schengenområdet samt Storbritannien till och med den 31 januari 2..

Armenien - avrådan

→ UD avråder från resor 2020-10-09 14:50
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 9 oktober 2020 beslutat om att utvidga och ändra avrådan för resor till Armenien. Följande avrådan gäller: Utrikes..

UD häver avrådan från resor till Malta och Slovenien

→ UD avråder från resor 2020-10-07 13:59
UD har fattat beslut om att häva avrådan från icke nödvändiga resor till Malta och Slovenien. Beslutet träder i kraft 8 oktober...

Medicin

Nya nationella riktlinjer för handläggning av akut pankreatit

→ Läkartidningen 2021-03-02 08:52
Riktlinjegruppen har utgått från de internationella riktlinjerna från 2013 och bedömt den vetenskapliga litteraturen med fokus på det som tillkommit sedan sammanställningen 2013. Nytt är att fa..

Region Jönköpings län har fått IVA-hjälp av åtta regioner

→ Läkartidningen 2021-03-01 16:34
Efter Region Jönköpings läns larm i förra veckan för att få hjälp med intensivvårdspatienter, har flera regioner slutit upp. I nuläget vårdas tio patienter från Jönköpings län i åtta an..

Läkarförbundet vill se mer statlig styrning av utbildningstjänster

→ Läkartidningen 2021-03-01 16:08
Regeringens mål om att bygga ut läkarutbildningen har lyckats. Det konstaterar Riksrevisionen i en ny rapport. Läkarförbundet menar dock att staten också måste ta ett större ansvar för AT-, BT..

Två nya vårdförlopp godkända

→ Läkartidningen 2021-03-01 15:22
Ytterligare två vårdförlopp har fått godkännande och kan införas i regionerna. Det handlar om osteoporos – sekundärprevention efter fraktur, samt nydebuterad hjärtsvikt. Det ska minska olikh..

Biltrafik

Ny gång- och cykelväg i Lugnvik

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-03-02 09:20
Vi kommer, med start i mitten av mars 2021, att bygga en ny gång- och cykelväg längs med väg 610 i Lugnvik. Den nya gång- och cykelvägen kommer att knyta ihop redan befintliga vägar och syftar ..

Samråd - Sydostlänken delen Olofström-Blekinge kustbana

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-03-02 08:02
Vi bjuder nu in till ett digitalt samråd för att berätta om projektet och få veta vad du tycker. Vi erbjuder även möjlighet att boka en telefontid för att ställa frågor...

Trafikverket slutredovisar regeringsuppdrag nya stambanor

→ Trafikverket - nyheter 2021-03-01 09:00
I juni 2020 gav regeringen Trafikverket i uppdrag att redovisa ett system för nya stambanor utifrån ett kostnadstak om 205 miljarder kronor, samt uppdaterade kostnader för befintligt system...

Omfattande reparationsarbeten efter urspårningen i Häggvik

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-02-26 15:42
Nu pågår ett omfattande reparationsarbete på järnvägssträckan mellan Sollentuna och Häggvik, norr om Stockholm. Anledningen är att det godståg som spårade ur natten till den 11 februari vid ..

REKLAM

annonsannonsannons

VALUTAKURS

GBP11.7032
EUR10.1173
CHF9.1376
USD8.3874
CAD6.6434
AUD6.5524
SGD6.3007
NZD6.1055
AWG4.6597
ILS2.5520
MYR2.0704
DKK1.3605
CNY1.2973
TRY1.1384
HKD1.0813
NOK0.9890
MXN0.4059
CUP0.3257
THB0.2764
PHP0.1730
DOP0.1457
INR0.1150
RUB0.1138
JPY0.0784
ISK0.0664
LKR0.0431
IDR0.0006