måndag, 28 september, 2020
23:57:31
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
12,4°/18,1° Tidvis moln, Vind NO 11,1 km/t
tisdag 29
+8,8° / +16,3°
Tidvis moln
onsdag 30
+8,5° / +16,9°
Växlande molnighet
torsdag 1
+10,4° / +15,6°
Molnigt
fredag 2
+10,8° / +15,7°
Mestadels molnigt

SailPoint och Proofpoint ingår partnerskap

→ SailPoint Technologies Holdings, som sysslar med identitetshantering, och cybersäkerhetsföretaget Proofpoint ingår nu partnerskap för att skydda människors data och inkorg. – Angripare inriktar sig på enskilda individer för att få… Läs merInlägget SailPoint och Proofpoint ingår partnerskap dök först upp på Aktuell Säkerhet...Läs mer → Aktuell Säkerhet / 2020-08-07 12:30

Rättsväsendet

Byte av efternamn godkänns

→ InfoTorg Juridik 17:13
HFD: Efternamnet Magård har inte ansetts förväxlingsbart med efternamnet Magaard. Rättsområde: Förvaltningsrätt övrigt..

Medicin

Blekinge häver intagningsstopp på kirurgavdelning

→ Läkartidningen 16:17
Det pågår ingen smittspridning av covid-19 på kirurgavdelning 49 vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. Det meddelar Region Blekinge som nu häver intagningsstoppet på avdelningen.Inlägget Blekinge ..

Rättsväsendet

Dom i mål om byte av efternamn

→ Sveriges Domstolar 15:55
Efternamnet Magård har inte ansetts förväxlingsbart med efternamnet Magaard..

Biltrafik

Väg 966 stängs för genomfart under brobyte

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 15:55
En av broarna längs väg 966 är sliten och behöver bytas ut. Under arbetet med den nya bron kommer vi att behöva stänga av vägen för all trafik. Vi hänvisar dig som måste passera till andra v..

Rättsväsendet

17-åring döms för sexutnyttjande av barn

→ InfoTorg Juridik 15:27
Hovrätten: Den 14-åriga flickan har uppgett att den sexuella handlingen inte var önskad eller frivillig. Även om det inte kan anses vara klarlagt att pojken uppfattat detta, är det bevisat att de..

Medicin

Kokleaimplantat vid hörselskada och dövhet – en framgångssaga

→ Läkartidningen 15:00
Kokleaimplantat innebär att en elektrod sätts in i hörselsnäckan och direktstimulerar hörselnerven hos döva och hörselskadade. Barn behandlas i dag så tidigt som möjligt med implantat i båda..

Rättsväsendet

Domar: Verksamhetskrav gäller hela anbudsgivaren

→ Sveriges Domstolar 14:53
En anbudsgivare kan inte kvalificera sig i en reserverad upphandling genom att hävda att en organisatorisk enhet är en skyddad verkstad eller en leverantör vars främsta syfte är social och yrkesm..

Medicin

Inget intagningsstopp i Blekinge

→ Dagensmedicin 14:18
Region Blekinge häver intagningsstoppet på kirurgkliniken vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. ..

Toppen kan ha varit nådd för ökning av livmoderhalscancer

→ Dagensmedicin 14:13
Den långvariga trenden att nya livmoderhalscancerfall ökar år för år ser ut att vara bruten, visar siffror i den nya årsrapporten från kvalitetsregistret för cervixcancerprevention, NKCx. Men ..

Tinnitusbehandling tjänar på tvärprofessionella team

→ Läkartidningen 14:00
Tinnitus är ett vanligt symtom inom hörselvården och kan innebära begränsad arbetsförmåga och psykiska besvär. De flesta kan hantera sin tinnitus, men 20 procent rapporterar stora besvär. Ös..

Säkerhet

Shadow-IT sprids snabbare i tider av distansarbete

→ Aktuell Säkerhet 14:00
En av sju kontorsarbetare som jobbar på distans vet inte vilka appar och programvaror som är godkända av IT-avdelningen, vilket skapar Shadow IT-miljöer. Det visar en ny Sifo-undersökning, som gj..

Medicin

Hörsel och kognition – samspelet vid svåra lyssningsförhållanden

→ Läkartidningen 14:00
Hörsel och kognition tillsammans bidrar till aktivt lyssnande. Detta gäller särskilt under svåra förhållanden såsom bakgrundsbuller och hörselnedsättning. När lyssnande blir kognitivt belast..

Säkerhet

Iver köper svenska molntjänstföretaget City Network

→ Aktuell Säkerhet 13:53
Förvärvet skapar ett nytt europeiskt molnalternativ för svenska och internationella verksamheter. Den regulatoriska osäkerhet som nu råder i Europa avseende användandet av olika IT-tjänster gö..

Medicin

Så mycket får din region i krisstöd

→ Dagensmedicin 13:43
Hur många covidfall en region haft spelar ingen roll när regeringens pengar till krisstöd fördelas. Det visar siffror som Dagens Medicin har tagit del av...

Säkerhet

Viktigare än någonsin att säkra sin kommunikation

→ Aktuell Säkerhet 13:02
I Sverige, och i resten av Europa, står vi inför ett enormt förändringsarbete i takt med rådande 5G-expansion. I nuläget är Telia, Tele2 och Tre i full gång med att… Läs merInlägget Viktig..

Medicin

App ska fånga coronaspridning på KI

→ Läkartidningen 13:00
Forskare uppmanar nu alla studenter och lärare på Karolinska institutet att via en app svara på frågor om covid-19. Syftet är att ta reda på om det skett någon smittspridning på campus efter t..

Rättsväsendet

Folkhälsomyndigheten behövde inte annonsera upphandling

→ InfoTorg Juridik 12:57
Förvaltningsrätten: Folkhälsomyndigheten slöt i våras ett avtal med ett företag om provtagning för covid-19 utan att först annonsera och ge andra leverantörer möjlighet att lämna anbud. Me..

Prövningstillstånd för upphandlingsfråga

→ InfoTorg Juridik 12:08
HFD: Frågan om vilken information som ska finnas med i upphandlingsdokumenten vid ramavtalsupphandlingar är föga belyst i praxis och HFD meddelar därför prövningstillstånd i kammarrätten. Rät..

Säkerhet

AddSecure förvärvar finsk larmöverföringsverksamhet

→ Aktuell Säkerhet 11:54
AddSecure har förvärvat 24 Safety Oy, ett finskt bolag som tillhandahåller heltäckande lösningar för att möjliggöra säker larmöverföring och som utvecklar skräddarsydda tekniska säkerhets..

Medicin

Kraftig nedgång i upptäckta cancerfall under pandemin

→ Läkartidningen 11:38
Antalet nyupptäckta cancerfall minskade med mer än en tiondel i Sverige under perioden mars–augusti. Det kan betyda flera tusen missade fall under coronapandemin. Och de lokala skillnaderna är my..

Nyheter

JUST NU: Larm om brinnande fordon i Gävle

→ Gefle Dagblad 23:40
Räddningstjänsten har larmats till en bilbrand på Blåbärsvägen i Sätra...

Våldsdåd i Västerås – man knivskuren i huvudet

→ Vestmanlands Läns Tidning 23:29
En man fördes på måndagskvällen till sjukhus efter att ha blivit attackerad med ett vasst föremål.....

Avråder från resor

Utlandsresor – komplettering till tidigare beslut

→ UD avråder från resor 2020-06-29 16:19
UD beslutade den 18 juni 2020 att häva avrådan för flera länder inom EU, EES och Schengenområdet; Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, och Spanie..

Ändringar av avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder

→ UD avråder från resor 2020-04-03 15:00
Rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som senast förlängdes den 15 maj 2020, beslutar UD följande:1) Från och med den 30 juni 2..

Utlandsresor – avrådan för alla länder

→ UD avråder från resor 2020-03-14 19:58
Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla l..

Italien - avrådan

→ UD avråder från resor 2020-03-06 11:59
UD har den 6 mars 2020 beslutat om att införa avrådan för regionerna Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trentino-Alto Adige, Aostadalen, Veneto, Friuli Venezia Giulia och Toscana i nor..

Livsmedel

Nya råd om introduktion av gluten till spädbarn på remiss

→ Livsmedelsverket 2020-09-14 08:51
Livsmedelsverket föreslår en ändring av råden till föräldrar om introduktion av mat med gluten till barn under ett år. Det nya rådet är att man kan börja med små mängder gluten när barnet..

Riksmaten ungdom ger oss ny kunskap

→ Livsmedelsverket 2020-06-24 10:09
Det har nu gått några år sedan Livsmedelsverket senaste matvaneundersökning genomfördes. Men arbetet med att utvärdera och sammanställa resultat fortsätter. Under våren 2020 har flera arbeten..

Nu lanseras ”Fråga Liv” – Livsmedelsverkets snabbguide för gravida

→ Livsmedelsverket 2020-06-15 09:57
Idag lanserar vi nya webbsidor för gravida och en ny sökfunktion, ”Fråga Liv”, där gravida snabbt kan söka fram information om ett visst livsmedel när de handlar eller är bortbjudna på mid..

Ny webbtext om vegansk mat för vuxna

→ Livsmedelsverket 2020-06-03 09:20
Att äta mer mat från växtriket och mindre från djurriket är positivt både för hälsan och miljön. För den som helt utesluter mat från djurriket finns det några saker att tänka på för att..
annonsannons