onsdag, 04 oktober, 2023
19:08:28
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
7,9°/14,4° Tidvis moln, Vind VSV 24,1 km/t
torsdag 5
+4,5° / +11,5°
Tidvis moln
fredag 6
+5,9° / +12°
Regn
lördag 7
+2,6° / +8,9°
Regnskurar
söndag 8
+3,2° / +8,8°
Soligt

Får rätt till hel aktivitetsersättning

→ Kammarrätten: Kvinnans komplexa problematik med tre olika diagnoser innebär att hennes arbetsförmåga varit nedsatt i sådan utsträckning under minst ett år att hon har rätt till hel aktivitetsersättning. Det slår kammarrätten fast och ändrar därmed Försäkringskassans beslut. Rättsområde: Socialförsäkringsrätt..Läs mer → InfoTorg Juridik / 2022-09-22 15:23

Rättsväsendet

Skärpta påföljder för sprängningar i Stockholm

→ InfoTorg Juridik 12:32
Hovrätten: Svea hovrätt fastställer i huvudsak tingsrättens dom beträffande sprängningarna på Södermalm i Stockholm och i Kista under januari 2023. Rättsområde: Brott mot person, Egendomsbro..

Två års fängelse för knuffat fiskare i vattnet

→ InfoTorg Juridik 11:49
Tingsrätten: Den 22-årige man som förra året knuffade en fiskande lastbilschaufför i vattnet döms för grov misshandel till två års fängelse. Övriga fyra frikänns då det inte är säkert a..

Om beräkning av återkrav av bostadstillägg

→ InfoTorg Juridik 11:30
HFD: Vid beräkning av återkravsbelopp med anledning av en felaktig utbetalning av bostadstillägg ska det beaktas hur mycket som skulle ha betalats ut i särskilt bostadstillägg om beslutsmyndighet..

Får avsäga sig elstöd

→ InfoTorg Juridik 11:02
Kammarrätten: Att rätten till elstöd inte kräver någon ansökan förtar inte rätten att avstå från att få det beviljade elstödet utbetalt. Rättsområde: Förvaltningsrätt övrigt..

Två års fängelse för att ha knuffat fiskande lastbilschaufför i vattnet

→ Sveriges Domstolar 11:00
Tingsrätten dömer den 22-årige man som förra året knuffade en fiskande lastbilschaufför i vattnet för grov misshandel till två års fängelse. Övriga fyra frikänns då det inte är säkert a..

Svea hovrätt meddelar dom i mål om sprängningar på Södermalm i Stockholm och i Kista

→ Sveriges Domstolar 11:00
Svea hovrätt fastställer i huvudsak tingsrättens dom beträffande sprängningarna på Södermalm i Stockholm och i Kista under januari 2023...

Säpopatch på plats till slut

→ Polistidningen 10:29
”Fint att kunna få bära vårt eget märke när vi representerar myndigheten”, säger Mikael Sjöstedt, ordförande för Polisförbundet på Säpo om att poliserna där nu har fått ett eget embl..

Remiss av Ds 2023:29 2018 års ändringar i fördraget om internationell järnvägstrafik

→ Justitiedepartmentet 10:22
Här kan du ta del av till vilka remissinstanser Justitiedepartementet har remitterat promemorian 2018 års ändringar i fördraget om internationell järnvägstrafik (Ds 2023:29)...

Dom i mål om bostadstillägg

→ Sveriges Domstolar 10:14
Vid beräkning av återkravsbelopp med anledning av en felaktig utbetalning av bostadstillägg ska det beaktas hur mycket som skulle ha betalats ut i särskilt bostadstillägg om beslutsmyndigheten ha..

Familjens enhet ger inte separat rätt till flyktingstatus

→ InfoTorg Juridik 09:50
MIGÖ: Vid en ny prövning enligt 12 kap. 19 § utlänningslagen medför inte principen om familjens enhet någon separat rätt till flyktingstatus för en utlänning som är familjemedlem till en fly..

”Även en stridsvagn kan köra fast”

→ Polistidningen 09:48
Den särskilda polistaktiken finns nu i hela landet. Men SPT-poliser som väntar på fyrhjulsdrivna fordon, årlig fortbildning och vattenkanoner får inga klara besked i Polisens uppdaterade åtgärd..

Ändrar om rätt till sjukersättning

→ InfoTorg Juridik 08:36
Kammarrätten: Ytterligare medicinsk eller arbetslivsinriktad rehabilitering kan inte antas medföra att 52-åringen återfår någon arbetsförmåga och han har därmed rätt till hel sjukersättning..

Kvinna nekas SGI

→ InfoTorg Juridik 08:35
Kammarrätten: Det krävs att en försäkrad rent faktiskt har tillträtt eller återgått till ett arbete för att kvalificera sig för en SGI och kvinnan hade här därför inte rätt till sådan. R..

Pojkvän döms för mord

→ InfoTorg Juridik 08:23
Hovrätten: Mannen döms till 16 års fängelse och utvisning med förbud att återvända hit, efter att han strypt sin flickvän i en lägenhet i Örebro i december förra året. Rättsområde: Brott..

Arbetsmiljöutbildningar del av nytt centralt avtal

→ Polistidningen 08:10
Nu är det centrala ramavtalet för statlig sektor i hamn. Avtalet innehåller ovanligt många punkter som direkt berör Polisförbundets medlemmar, bland annat grundläggande arbetsmiljöutbildning f..

Pressträff i samband med överlämning av utredning om tryggare bostadsområden

→ Justitiedepartmentet 2023-10-03 16:00
I morgon, onsdag den 4 oktober, tar justitieminister Gunnar Strömmer emot ett betänkande med förslag på åtgärder för tryggare bostadsområden. I samband med överlämningen hålls en pressträf..

Region fick inte medge talan

→ InfoTorg Juridik 2023-10-03 14:53
Tingsrättsbeslut: Tidigare i år stämde en kvinna vårdgivaren en region för att hennes rätt till kroppslig integritet och självbestämmande överträtts i samband med hennes förlossning. Region..

Invändning om jäv ogillas i Vetlandamålet (B 1735-23)

→ Sveriges Domstolar 2023-10-03 14:49
Ledamöter från Hovrätten för Västra Sverige har idag (den 3 oktober 2023) prövat den jävsinvändning som framställts från en av försvararna och kommit fram till att den ska ogillas. Göta ho..

Ansökan om överprövning av bussupphandling avslås

→ Sveriges Domstolar 2023-10-03 14:36
Region Blekinge genomför en upphandling av busstrafik enligt lagen (2016:1146) om upphandling inom försörjningssektorerna (LUF). Efter att regionen i januari 2023 tilldelat en av anbudsgivarna kont..

Lagman kritiseras av Justitieombudsmannen

→ InfoTorg Juridik 2023-10-03 13:49
JO: Chefsjustitieombudsmannen riktar nu, i ett nytt beslut, kritik mot en lagman i en förvaltningsdomstol, för att hon lät sin make läsa delar av ett utkast till en ännu inte meddelad dom. Rätts..

Nyheter

Lyxhus med egen sandstrand väcker stort intresse

→ Vestmanlands Läns Tidning 19:00
Budgivningen redan i gång – trots saknad prislapp..

Bokälskaren Malin startar förlag

→ Gefle Dagblad 19:00
”Bara att blunda och hoppa.”..

Säkerhet

Rekordmånga deltog på Säkerhetsgalan

→ Aktuell Säkerhet 13:33
Deltagarna fick lyssna till en kunnig skara under eftermiddagen och kvällen. Programmet tog fart med det större och bredare perspektivet för att sedan konkretiseras ner till säkerhetschefens varda..

Ny kurs i Security and Privacy by Design lanseras

→ Aktuell Säkerhet 11:22
Tidigare i år lanserade Tagore och Junglemap en rollbaserad kurs om OWASP Top 10 Web Application Security Risks som riktade sig till produkt- och utvecklingsteam. Med lanseringen av den nya kursen ..

Avråder från resor

Burundi - avrådan

→ UD avråder från resor 2023-09-20 17:00
Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till nordvästra provinserna Cibitoke och Buranza samt de norra kommunerna i Bujumbura Rural provinsen: Mu..

Niger - avrådan

→ UD avråder från resor 2023-08-02 11:44
Med anledning av säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 2 augusti 2023 beslutat att avråda från alla resor till Niger.Med anledning av det försämrade säkerhetsläget, och pågående milit..

Sudan - avrådan

→ UD avråder från resor 2023-04-23 10:00
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 23 april 2023 beslutat om att ändra avrådan för Sudan. Följande avrådan gäller: Med anledning av säkerhetsläget ..

Livsmedel

Vidinge Grönt återkallar Vidinge Grönt Spenat - kan innehålla glas

→ Livsmedelsverkets - återkallanden 15:43
Vidinge Grönt återkallar Vidinge Grönt Spenat eftersom den kan innehålla glas...

Allåkerbär från Norrland får skyddad ursprungsbeteckning

→ Livsmedelsverket 10:49
Allåkerbär från Norrland har fått EU:s märkning skyddad ursprungsbeteckning. Allåkerbär som odlas, plockas, rensas och förädlas i Norrbotten och Västerbotten kan nu märkas med den skyddade ..

Matförgiftningarna tillbaka på vanliga nivåer efter pandemirestriktionerna – grönsaker och buffémat

→ Livsmedelsverket 09:20
Färre restaurangbesök, avstånd och handtvätt halverade antalet matförgiftningar under coronapandemin. Men nu är antalet sjuka tillbaka på samma nivåer som innan. Grönsaker och buffémat är d..

Medicin

Läkare Ivo-anmäld för vaccinkritik: »Strider mot allt vi jobbar för«

→ Läkartidningen 2021-09-30 15:58
En läkare har anmälts till Ivo som en fara för patientsäkerheten efter att ha delat ut antivaccinationspropaganda till patienter. Efter flera larm har läkaren nu fått sluta sin tjänst. »Beteen..

Sedativa antihistaminer – risk för allvarlig intoxikation

→ Läkartidningen 2021-09-30 11:25
Vid förskrivning av de sedativa antihistaminerna måste substansernas farmakologiska egenskaper, såsom antihistaminerga och antikolinerga effekter samt arytmipotential, beaktas. Det är även viktig..

Region Östergötland får sätta upp kameror – domstol går emot IMY

→ Läkartidningen 2021-09-30 10:50
Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) sa nej till Region Östergötlands ansökningar om kameraövervakning utanför länets tre sjukhus. Men förvaltningsrätten går delvis på regionens linje. Det bet..

Biltrafik

Trafikstörningar i södra Sverige på grund av spårfel

→ Trafikverket - nyheter 2022-03-30 13:19
Resenärer som ska resa mellan Stockholm och Malmö eller Göteborg – kontrollera om resan ändrats. Just nu pågår upprustningsarbeten och hastighetsnedsättningar till följd av ett akut spårfel..

Vi reparerar bron över järnvägen i Vingåker

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2022-03-29 08:00
Mellan den 4 april och den 3 juni reparerar vi bron över järnvägen i Vingåker på Storgatan, väg 560. När vi gör arbetet stänger vi av ett körfält över bron och trafiken får passera med hj..

På måndag kan tågen börja rulla genom Tyringe igen

→ Trafikverket - nyheter 2022-03-25 11:29
I drygt en vecka har tågtrafiken genom Tyringe varit stoppad efter att en godsvagn hoppat av spåret och slagit sönder en spårväxel och närmare 1 700 sliprar...

MARKNADSFÖRING

annons

VALUTAKURS

GBP13.4555
CHF12.0824
EUR11.6543
USD11.1067
SGD8.0862
CAD8.0638
AUD7.0092
NZD6.5405
AWG6.1618
ILS2.8816
MYR2.3476
DKK1.5627
CNY1.5433
HKD1.4184
NOK1.0069
MXN0.6135
CUP0.4313
TRY0.4029
THB0.2999
DOP0.1961
PHP0.1959
INR0.1333
RUB0.1112
ISK0.0800
JPY0.0746
LKR0.0343
IDR0.0007