onsdag, 21 april, 2021
20:05:58
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
0,2°/14,2° Växlande molnighet, Vind S 14,8 km/t
torsdag 22
-0,1° / +4,4°
Regn och snö
fredag 23
+0,2° / +6,3°
Regnskurar
lördag 24
-0,1° / +5,7°
Mestadels molnigt med skurar
söndag 25
+0,3° / +5,9°
Mestadels molnigt med skurar

Särbo har inte rätt till anhörigersättning

→ HD: Om någon har dödats genom en skadeståndsgrundande handling, ska den som orsakat dödsfallet betala skadestånd för chock och psykiska besvär till den som är särskilt närstående till den dödade. Högsta domstolen har konstaterat att en särbo normalt inte omfattas av den regeln. Rättsområde: Skadeståndsrätt..Läs mer → InfoTorg Juridik / 2021-02-26 11:03

Rättsväsendet

Nationell riskbedömning av penningtvätt och finansiering av terrorism

→ Ekobrottsmyndigheten 16:31
Idag har Samordningsfunktionen för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism publicerat en nationell riskbedömning. Ekobrottsmyndigheten har bidragit i arbetet med kunskap om pennin..

Dom i det s.k. Sigma-målet meddelas den 15 juni

→ Sveriges Domstolar 13:50
Hovrätten har beslutat att dom i det stora målet om synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott, det s.k. Sigma- målet, kommer att meddelas den 15 juni 2021 klockan 11...

Fängelse för våldtäkt av asylsökanden

→ InfoTorg Juridik 11:45
Tingsrätten: En 56-årig man, som arbetat som migrantkonsult, döms för att på sitt kontor ha våldtagit fyra män och utsatt två av dem för sexuella ofredanden. De hade alla vänt sig till migra..

Fängelse för grov obehörig befattning med hemlig uppgift

→ InfoTorg Juridik 11:28
Tingsrätten: Den man som åtalats för att i ett chattrum på ett internetforum ha röjt hemliga uppgifter om elva olika försvarsanläggningar döms för grov obehörig befattning med hemlig uppgif..

Åtta månaders fängelse för grov obehörig befattning med hemlig uppgift

→ Sveriges Domstolar 11:00
Den man som åtalats för att i ett chattrum på ett internetforum ha röjt hemliga uppgifter om elva olika försvarsanläggningar döms av Västmanlands tingsrätt för grov obehörig befattning med ..

Fängelse i fyra år för våldtäkt av fyra män samt utsatt två av dem för sexuella ofredanden

→ Sveriges Domstolar 11:00
Stockholms tingsrätt har idag dömt en 56-årig man, som arbetat som migrantkonsult, för att på sitt kontor ha våldtagit fyra män och utsatt två av dem för sexuella ofredanden. De hade alla vä..

Dom om riktlinjer för feriepraktik inom Eskilstuna kommun

→ Sveriges Domstolar 10:23
Eskilstuna kommuns riktlinjer om att lotta ett visst antal platser för feriepraktik till ungdomar med särskilda skäl bedöms inte strida mot likställighetsprincipen i kommunallagen...

Inspelning från kroppskamera tillåts som bevisning

→ InfoTorg Juridik 08:58
HD: Domstolen kommer fram till att bevisning från polisens kroppskamera normalt ska tillåtas. Vilken betydelse bevisningen ska få ska i stället, med beaktande av de krav som rätten till en rätt..

Inspelning från polisens kroppskamera tillåts som bevisning

→ Högsta domstolen 08:45
Frågan i målet i Högsta domstolen var om bevisning som har åtkommits i strid med den misstänktes rätt till försvarare ska avvisas. Högsta domstolen kommer fram till att sådan bevisning normal..

Silvervargen

→ Polistidningen 08:30
När huspysslet var klart saknade hankollegorna. Claes Nilsson är en i gruppen pensionerade poliser som kommit tillbaka för att utreda grova brott.Inlägget Silvervargen dök först upp på Polistid..

Döms för penningförfalskning och bedrägerier

→ InfoTorg Juridik 2021-04-20 11:58
Hovrätten: Domen gäller penningförfalskning av femhundrakronorssedlar och bedrägerier begångna i juli förra året. Hovrätten ändrar rubriceringen för ett brott och dömer för ytterligare bed..

Tre döms för rån och grov misshandel

→ InfoTorg Juridik 2021-04-20 11:38
Tingsrätten: Två personer överfölls i deras bostad och tre män döms nu för rån och grov misshandel mot dem. En av personerna döms också för grov misshandel och försök till grov misshandel..

Dom i mål angående penningförfalskning och bedrägerier

→ Sveriges Domstolar 2021-04-20 11:00
Hovrätten har i dag meddelat dom i ett mål från Uddevalla tingsrätt gällande penningförfalskning av femhundrakronorssedlar och bedrägerier begångna i juli 2020. Hovrätten ändrar rubriceringe..

Tre män döms till fängelse för rån och grov misshandel m.m.

→ Sveriges Domstolar 2021-04-20 11:00
Två personer överfölls i deras bostad i Örnsköldsvik. Tre män döms nu för rån och grov misshandel mot dem. En av personerna döms också för grov misshandel och försök till grov misshandel..

Rättegång om påstådda bedrägerier och bidragsbrott för personliga assistenter inleds tisdagen den 27

→ Sveriges Domstolar 2021-04-20 10:23
Åklagaren kommer fredagen den 23 april 2021 att väcka åtal mot ett flertal personer som påstås ha varit inblandade i omfattande bedrägerier och bidragsbrott riktade mot främst Försäkringskass..

Ingen befrielse från skattetillägg

→ InfoTorg Juridik 2021-04-20 09:29
Kammarrätten: Aktiehistoriken som Skatteverket tillhandahåller utgör inte en sådan avstämningsuppgift som avses i lagstiftningen. Det finns därför inte hinder mot skattetillägg och inte några..

Nytt inlägg på domarbloggen

→ Sveriges Domstolar 2021-04-20 09:04
I veckans inlägg berättar vår servicechef Camilla Murray om nämndemannakansliet och det viktiga arbete som hennes medarbetare utför dagligen...

Dom i mål om tillstånd att bedriva handel med tobaksvaror

→ Sveriges Domstolar 2021-04-19 16:37
Fråga om vilket underlag en kommun har rätt att kräva in från den som ansöker om tillstånd att bedriva handel med tobaksvaror för att kommunen ska kunna pröva sökandens lämplighet att utöva..

Oenig om avdrag i skattemål

→ InfoTorg Juridik 2021-04-19 15:49
HFD: Avdrag får inte vägras för kostnader i en näringsverksamhet på den grunden att kostnaderna avser tillgångar som ägs av någon annan än den som bedriver verksamheten. Ett av fem justitier..

Dom i mål om inkomstskatt och mervärdesskatt m.m.

→ Sveriges Domstolar 2021-04-19 14:59
Högsta förvaltningsdomstolen har i målen funnit att avdrag inte får vägras för kostnader i en näringsverksamhet, eller för ingående mervärdesskatt som hänför sig till sådana kostnader, p..

Nyheter

Alan bor i en kartong intill Mittuniversitetet: "Kastades ut en vinter – sedan dess har jag varit he

→ Sundsvalls Tidning 20:00
Alan kom till Sundsvall som nybliven tonåring. Då hade familjen lämnat ett krigshärjat land. Den.....

Leksandsbossen försvarar Paajanen – efter floppstämpeln: "Då har man inte koll"

→ Avesta Tidning 20:00
Åtta ut – ett nyförvärv. Så såg Leksands onsdag ut. En av de som fick lämna var Otto Paajanen –.....

Säkerhet

Trafikolycka, Älvsbyvägen

→ Norrbottens läns landsting 17:04
En man skadades i en krock mellan en lastbil och en personbil på Älvsbyvägen söder om Luleå...

Sverige vinnare av världens största cybersäkerhetstävling

→ Aktuell Säkerhet 13:22
Tävlingen anordnas årligen av Natos cyberförsvarcenter i Estland. Sverige har deltagit sedan 2018 och i år tog man alltså hem segern. – Vi inom Försvarsmakten äger övningen och i år bjöd ..

Avråder från resor

UD:s tre råd till svenskar som planerar utlandsresor under julen

→ UD avråder från resor 2020-12-16 13:00
Läs på, följ lokala regler, planera hemresan – så lyder UD:s råd till svenskar som planerar en resa inom Europa under julen. Samtidigt förtydligar och förstärker Sveriges ambassader sin rese..

UD förlänger reseavrådan

→ UD avråder från resor 2020-11-09 12:58
UD har idag, den 9 november, fattat beslut om att förlänga avrådan från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU/EES/Schengenområdet samt Storbritannien till och med den 31 januari 2..

Armenien - avrådan

→ UD avråder från resor 2020-10-09 14:50
Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 9 oktober 2020 beslutat om att utvidga och ändra avrådan för resor till Armenien. Följande avrådan gäller: Utrikes..

Livsmedel

Nästan alla har koll på Nyckelhålet – och mer än hälften väljer det i butiken

→ Livsmedelsverket 2021-04-15 11:16
Nyckelhålet är en av de mat-märkningar som konsumenter känner till allra bäst. 97 procent av alla konsumenter i Sverige har hört talas om Nyckelhålet. Det gäller oavsett kön, utbildningsnivå..

Korsallergi ger ofta milda symtom

→ Livsmedelsverket 2021-04-14 11:46
För vissa kan en matallergi innebära stora risker, men för en del behöver det inte vara så farligt. Det gäller exempelvis de personer som är allergiska mot björkpollen och som därför även r..

Det svenska livsmedelssystemet under lupp

→ Livsmedelsverket 2021-03-22 13:38
I en ny rapport redovisar Jordbruksverket en genomgång av det svenska livsmedelssystemet ur ett brett hållbarhetsperspektiv. Rapporten presenterar även en kartläggning av de initiativ som pågår ..

Medicin

50 miljoner extra till vårdpersonal i Örebro

→ Läkartidningen 17:19
Region Örebro gör en särskild lönesatsning på 50 miljoner kronor som ska gå till vårdpersonal, inklusive vissa läkare, som arbetar patientnära. »Vi är väldigt glada över satsningen«, sä..

Barn födda i vecka 35–36 hade ökad risk för neonatal sjuklighet

→ Läkartidningen 16:53
En svensk populationsbaserad kohortstudie tyder på att för tidig förlossning vid 35–36 graviditetsveckor är en oberoende riskfaktor för neonatal sjuklighet jämfört med förlossning vid 39–4..

Läkarföreningen välkomnar besked om nytt sjukhus i Helsingborg

→ Läkartidningen 16:30
Nordvästra Skånes läkareförening är nöjda med politikernas mål att bygga ett helt nytt sjukhus i Helsingborg, i stället för att rusta upp det gamla. Det ger en lugnare arbetsmiljö.Inlägget ..

Biltrafik

Tyck till om Korta tåg-skyltningen

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 11:30
Den 6 april – 30 maj testar Trafikverket och SL ett nytt sätt att informera om korta tåg på pendeltågs-stationerna Stockholm city och Odenplan...

Vi lägger ny beläggning på väg 256 mellan Norberg och Västerfärnebo

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-04-20 08:00
Mellan den 22 april och 6 maj asfalterar vi om väg 256 mellan Norberg och Blaggarsbacken, nordväst om Västerfärnebo. Arbetet medför begränsad framkomlighet...

Trafikverket rustar upp bro på väg 23 vid Huseby

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 2021-04-19 09:19
På väg 23 vid Huseby i Kronobergs län utför Trafikverket underhållsarbete på en bro över Helige å. Arbetet planeras pågå vecka 16-20...

MARKNADSFÖRING

annonsannonsannons

VALUTAKURS

GBP11.7268
EUR10.1236
CHF9.1754
USD8.4164
CAD6.7410
AUD6.5274
SGD6.3349
NZD6.0683
AWG4.6751
ILS2.5759
MYR2.0423
DKK1.3614
CNY1.2966
HKD1.0840
TRY1.0276
NOK1.0088
MXN0.4232
CUP0.3269
THB0.2689
PHP0.1739
DOP0.1478
INR0.1117
RUB0.1098
JPY0.0778
ISK0.0670
LKR0.0438
IDR0.0006