tisdag, 25 juni, 2019
14:23:17
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras

AddSecure förvärvar Offentlig Säkerhet

→ Den 11 juni tillkännagav AddSecure i ett pressmeddelande att de förvärvat Offentlig Säkerhet, ett företag som erbjuder säkerhetslösningar till företag inom den offentliga sektorn.  Teckna din prenumeration på Aktuell Säkerhet… Läs merInlägget AddSecure förvärvar Offentlig Säkerhet dök först upp på Aktuell Säkerhet...Läs mer → Aktuell Säkerhet / 2019-06-12 08:50

Medicin

”Den stora sjukhusstriden” friad i Granskningsnämnden

→ Dagensmedicin 13:40
SVT:s dokumentärserie om centraliserad vård, som starkt kritiserade utredningen ”Träning ger färdighet” om nivåstrukturering, anmäldes av utredaren Måns Rosén för opartiskhet. Den frias a..

Speciellt p-piller slut på alla apotek

→ Dagensmedicin 12:13
Ett p-piller som för många är det enda som fungerar är restnoterat i hela landet och slut på apoteken. P-pillret vid namn Zoely restnoterades i hela landet den 1 april i år, och är nu slut öve..

Rättsväsendet

Hundägare frias från vållande till annans död

→ InfoTorg Juridik 12:10
Tingsrätten: En 15-åring avled efter att ha blivit biten i halsen av en hund. Hundägare frias från vållande till annans död eftersom hon inte varit oaktsam när hon lämnade hunden utan uppsikt ..

Medicin

Dokumentär om centraliserad vård frias av Granskningsnämnden

→ Läkartidningen 12:07
Granskningsnämnden för radio och tv friar SVT:s dokumentärserie »Den stora sjukhusstriden« som ifrågasatte en statlig utredning om den högspecialiserade vården. Programmen anmäldes av Måns R..

Så blir regeringens patientråd

→ Dagensmedicin 12:00
Nu är det klart vilka som ingår i regeringens patientråd. Första mötet hålls på fredag...

Säkerhet

AI-baserad detekteringsmonitor ska hitta skadlig kod

→ Aktuell Säkerhet 11:29
Malware DNA heter den nya detekteringsmonitorn från Check Point som snabbare kunna identifiera tidigare okänd skadlig kod. Den AI-baserade motorn skannar all skadlig kod som passerar och genom att j..

Rättsväsendet

Borde tagit bort kommentarer i Facebookgrupp

→ InfoTorg Juridik 11:24
Tingsrätten: En administratör för Facebookgruppen Stå upp för Sverige döms för brott mot lagen om ansvar för elektroniska anslagstavloratt eftersom han inte tagit bort andra personers kommenta..

Elektroniska fraktsedlar vid vägtransport

→ Justitiedepartmentet 11:18
Regeringen föreslår att Sverige ska tillträda ett protokoll om elektroniska fraktsedlar till den så kallade CMR-konventionen. Konventionen reglerar internationella transporter av gods på väg. Re..

Medicin

DLF: Öronmärk pengar för fler allmänläkare

→ Läkartidningen 10:40
Regeringens satsning på 2,4 miljarder till primärvården är bra. Men det finns fortfarande en rad frågetecken, inte minst vad gäller hur omställningen mot en nära vård ska gå till. Det anser ..

Rättsväsendet

Hundägare frias från ansvar för vållande till annans död

→ Sveriges Domstolar 10:33
Örebro tingsrätt har idag meddelat dom i målet där en hundägare åtalats för vållande till annans död Den 27 juli 2018 avled en 15-årig pojke efter att ha blivit biten i halsen av en hund. Å..

Beslut i mål om förhandsbesked om tobaksskatt

→ Sveriges Domstolar 10:22
Avvisat förhandsbesked om tobaksskatt...

Ändrar om skadestånd efter kränkande fotografering

→ InfoTorg Juridik 10:22
Hovrätten: Filmer som visar ungdomar i ett omklädningsrum eller som byter om utan att klä av sig nakna, utgör inte en skadeståndsgrundande kränkning. Det slår hovrätten fast och ändrar därme..

Fem års fängelse för valprån

→ Sveriges Domstolar 09:59
Kristianstads tingsrätt dömer en 27-årig man till fem års fängelse för ett synnerligen rått rån av sex hundvalpar från en kennel i Önnestad utanför Kristianstad den 9 januari 2019. En 34-å..

Underhåll av parkering vid strand förbjuds

→ InfoTorg Juridik 09:59
MÖD: Det är fråga om miljöfarlig verksamhet som kommunen bedrivit när den underhållit nedfarter till en strand och skyltat om parkering. Domstolen förbjuder nu kommunen att fortsätta med detta..

Sondmatad nekas assistansersättning

→ InfoTorg Juridik 09:56
Kammarrätten: Hjälp med på- och urkoppling och justering av sondslang, men däremot inte tillsyn, utgör ett grundläggande behov. Föräldraansvaret är omfattande även för ett fyraårigt barn u..

Medicin

Kymriah har osäker nytta vid lymfom

→ Läkartidningen 09:53
NT-rådet rekommenderar sjukvården att inte använda CAR-T-cellsterapin Kymriah (tisagenlekleuecel) vid diffust storcelligt B-cellslymfom. Nyttan med behandlingen bedöms som mycket osäker...

Biltrafik

Nu är det klart – två sträckor valda för kommande elvägspilot

→ Trafikverket - nyheter 09:05
I regionerna Örebro och Stockholm är nu potentiella pilotsträckor klara för att gå vidare i planläggningsprocessen för elväg...

Säkrare vägar när Trafikverket ändrar hastigheten

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 09:03
Vi föreslår förändrad hastighet på cirka 30 kilometer väg i Stockholms län. Det främsta målet är att rädda liv...

Rättsväsendet

Fällande dom i målet om Stå upp för Sverige-gruppen

→ Sveriges Domstolar 08:45
En administratör för Facebookgruppen Stå upp för Sverige döms till villkorlig dom och böter för att han inte tagit bort andra personers kommentarer som uppenbart utgjort hets mot folkgrupp...

Medicin

Patient skickades hem – avled av brusten aorta

→ Dagensmedicin 07:57
Piteå sjukhus har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria, skriver Piteå-Tidningen. En patient som besökte akutmottagningen i höstas undersöktes inte tillräckligt, hete..

Nyheter

Till minne av Bengt på Barometern

→ Barometern OT 14:14
Bengt Johansson, ”Bengt på Barometern”, blev 90 år och gick nyligen bort. Algutsboda hembygdsförenings sommarutställning är vikt för mannen som för många var den optimale lokalredaktören...

Valprånare döms till fem års fängelse

→ Norra Skåne 14:13
.wp-post-image { float: left;width: 45% !important; margin-right: 12px;}td:empty { display: none;}.teaser-entryword { text-transform: uppercase; font-weight: bold; }Kristianstad Under tisdagen meddela..

Avråder från resor

Sri Lanka - Avrådan

→ UD avråder från resor 2019-04-21 21:35
Med anledning av att flera sprängdåd inträffat i Sri Lanka den 21 april 2019 avråder UD från icke-nödvändiga resor till landet...

Saudiarabien – avrådan

→ UD avråder från resor 2017-12-22 14:41
Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Saudiarabiens gränsområde mot Jemen, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den jemenitiska gr..

Nordkorea - avrådan

→ UD avråder från resor 2017-09-08 09:33
Utrikesdepartementet har den 7 september 2017 beslutat att tills vidare avråda från icke nödvändiga resor till Nordkorea...

Etiopien – avrådan

→ UD avråder från resor 2017-08-23 15:45
Resor till Etiopien – ändrad avrådan (hävd för norra Danakilområdet/Afar-regionen).Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tillsvidare från alla resor inom 10 km från ..

Livsmedel

Matvanekollen - testa ditt sätt - ett smart verktyg i hälso- och sjukvården

→ Livsmedelsverket 2019-06-13 13:11
Nu lanserar Livsmedelsverket en helt ny version av Matvanekollen, ett snabbt webbtest för den som vill få en översiktlig bild av sina matvanor och vilka förändringar hen kan göra för att äta m..

Utbrott av hepatit A är över

→ Livsmedelsverket 2019-06-10 14:44
Det utbrott av hepatit A som har pågått från februari 2019 är nu över. Totalt insjuknade elva personer mellan 26 februari och 17 april. Dadlar är misstänkta men smittkällan har inte kunnat ide..

Ny genomgång av forskning om introduktion av mat för spädbarn och risken för matallergi

→ Livsmedelsverket 2019-06-10 13:42
Livsmedelsverket och Barnläkarföreningen gjort en genomgång av forskningen om risken att utveckla matallergi. Genomgången visar att det utifrån nuvarande forskning inte går att avgöra om matall..

Bra att låta spädbarn smaka all typ av mat under första året

→ Livsmedelsverket 2019-06-10 10:57
Utifrån nuvarande forskning går det inte att avgöra om matallergi kan förebyggas genom att låta barn äta fisk, ägg, mjölk och jordnötter före ett års ålder. Det visar en genomgång av fors..

Nyhetsbrev

annonsannons