torsdag, 04 juni, 2020
16:06:34
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
8,1°/19,9° Växlande molnighet, Vind O 13 km/t
fredag 5
+11,1° / +18,7°
Mestadels molnigt med skurar
lördag 6
+8,6° / +16°
Regnskurar
söndag 7
+8,7° / +18,2°
Växlande molnighet
måndag 8
+9,4° / +20,6°
Växlande molnighet

Bristande tillsyn av nödbelysning kan bli en dödsfälla

→ Föreningen Säkerhet genom Nödbelysning (FSN) har nyligen genomfört en förstudie om hur situationen ser ut i offentliga lokaler när det gäller nödbelysning. FSN har tittat på om den befintliga nödbelysningen… Läs merInlägget Bristande tillsyn av nödbelysning kan bli en dödsfälla dök först upp på Aktuell Säkerhet...Läs mer → Aktuell Säkerhet / 2019-12-02 12:13

Säkerhet

Reserekommendationer lättas

→ Krisinformation.se 15:42
Från den 13 juni kan symtomfria personer resa i Sverige, säger statsminister Stefan Lövfen...

Medicin

Mer pengar och statligt utbrottsteam ska underlätta smittspårning

→ Läkartidningen 15:40
Regeringen utlovar en särskild smittspårningsmiljard. Dessutom ska alla personer med symptom kunna testa sig för covid-19 gratis. Det meddelade socialminister Lena Hallengren (S) vid en presskonfer..

Säkerhet

Gratis tester för covid-19

→ Krisinformation.se 15:21
Alla som har symtom för covid-19 ska få testa sig. Testerna kommer att vara gratis, uppger regeringen. Antalet så kallade antikroppstester ska dessutom öka...

Rättsväsendet

Deltidsstuderande nekas aktivitetsersättning

→ InfoTorg Juridik 15:20
Kammarrätten: Kvinnan har ett halvtidsarbete och det har inte framkommit något samband mellan hennes reducerade studietakt och funktionshinder. Hon har inte rätt till hel aktivitetsersättning och ..

Medicin

Ny undersökning: Läkaryrket har högst status

→ Läkartidningen 15:09
Läkaryrket är det yrke som anses ha högst status, enligt en färsk undersökning. Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren tror att yrkets höga status hänger ihop med det stora ansvaret det..

Malariamedicin inte bättre än placebo

→ Dagensmedicin 14:55
Den omdiskuterade malariamedicinen hydroxiklorokin hjälper bara marginellt bättre än placebopreparat mot coronasmitta, enligt en studie som har publicerats i New England Journal of Medicine...

Rättsväsendet

Momsavdrag i blandad verksamhet

→ InfoTorg Juridik 14:40
Kammarrätten: Bolaget som inte är ett renodlat holdingbolag bedriver blandad verksamhet och den ingående momsen ska delas upp. Skatteverkets fördelningsgrund, fakturerade belopp i förhållande ti..

Medicin

Politiker i Sörmland beviljas inte ansvarsfrihet för leveranskrisen

→ Dagensmedicin 14:31
Politikerna i Varuförsörjningsnämnden bär ansvaret för höstens leveranskris. Det menar Region Sörmland som tagit beslut om att inte bevilja regionens ledamöter ansvarsfrihet...

Informationsläkare kan bli politisk fråga

→ Läkartidningen 14:22
Socialdemokraterna i Region Stockholm motsätter sig nedläggningen av den grupp med informationsläkare och informationsapotekare som utbildar vårdcentraler om exempelvis läkemedel. »Det kan bli e..

Rättsväsendet

Kompletterande bestämmelser till EU:s förordning om ömsesidigt erkännande av beslut om frysning och

→ Justitiedepartmentet 14:02
Ett effektivt sätt att bekämpa grov brottslighet är att förverka vinster av brott. Eftersom brottsligheten många gånger är gränsöverskridande är ett välfungerande samarbete inom EU av stor ..

Säkerhet

Vad finns det egentligen för säkerhetsrisker med att jobba hemifrån?

→ Aktuell Säkerhet 13:49
”Att arbeta hemifrån ökar säkerhetsriskerna för företag.” Vi hör fortfarande detta mantra efter mer än två månaders tid av hemmajobb. Men vad är dessa risker, exakt? Nu när många före..

Medicin

Kronoberg testar blodgivare för covid-antikroppar

→ Dagensmedicin 13:47
I ett försök att ta reda på hur utbredd coronasmittan är kommer antikroppstest att göras i samband med blodgivning i regionen...

Rättsväsendet

Nya domarutnämningar

→ Sveriges Domstolar 13:46
Regeringen har den 4 juni utnämnt:..

Säkerhet

Phishingattacker mot mobiler ökar kraftigt

→ Aktuell Säkerhet 13:44
Under det första kvartalet 2020 ökade phishingattackerna mot företag med 37 procent jämfört med föregående kvartal.  Siffrorna, som kommer från en rapport från företaget Lookouts, visar på..

Securitas utbildar Ulricehamns kommun i brandskydd

→ Aktuell Säkerhet 13:36
Securitas skriver i ett pressmeddelande att de kommer att bedriva praktisk, brandförebyggande och skadeavhjälpande utbildning för Ulricehamns kommuns personal. Kommunens cirka 2 200 anställda utbi..

Biltrafik

Nya krav på ITS vid vägarbeten ska höja säkerheten

→ Trafikverket - nyheter 13:34
Under 2020 införs krav på ITS vid vägarbeten på vägar med mycket trafik. 40 procent av alla olyckor vid vägarbeten är upphinnandeolyckor. Dynamisk visning av trafikinformation ska höja säkerh..

Säkerhet

Ny tjänst ska säkra bankers kundkännedomsprocesser

→ Aktuell Säkerhet 13:24
Företaget Invidem lanserar en ny digital tjänst på den nordiska marknaden som ska effektivisera och säkra kundkännedomsprocesser, så kallat ”Know Your Customer” (KYC). Målet är att förenk..

Rättsväsendet

Frias från häleriförseelse

→ InfoTorg Juridik 13:07
Hovrätten: Även om omständigheterna är sådana att de ger anledning till misstanke om att batterierna och fälgarna kan ha frånhänts någon genom brott kan mannens uppgifter inte avfärdas som e..

Medicin

Sjukhuset i Älvsjö avvecklas

→ Läkartidningen 12:15
Behovet av extra resurser på grund av covid-19 minskar. Det gör att det på rekordtid uppförda sjukhuset i Stockholmsmässan i Älvsjö, kommer att avvecklas. Det meddelade Region Stockholm på tor..

Vårdpersonal lär sig stötta varandra

→ Dagensmedicin 12:11
Dagliga reflektionssamtal och psykologer ute i verksamheten ska få personalen på S:t Görans sjukhus intensivvårdsavdelning att orka.  ”Vi är känslomässigt urlakade”, säger en sjuksköters..

Nyheter

Efter träningarna med laget – Pontus Kindberg lånas ut till Stöde: ”Det bästa alternativet”

→ Östersunds Tidningar 16:00
Pontus Kindberg lånas ut till division 2-klubben Stöde. Han kommer att spela med laget under.....

Finansiering klar för konstgräs i Storuman

→ Västerbottens-Kuriren 16:00
Nu är finansieringen klar för den första fasen i Multiarenan, idrottsprojektet som kommer bli Storumans största genom tiderna...

Avråder från resor

Utlandsresor – avrådan för alla länder

→ UD avråder från resor 2020-03-14 19:58
Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla l..

Italien - avrådan

→ UD avråder från resor 2020-03-06 11:59
UD har den 6 mars 2020 beslutat om att införa avrådan för regionerna Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trentino-Alto Adige, Aostadalen, Veneto, Friuli Venezia Giulia och Toscana i nor..

Myanmar - avrådan

→ UD avråder från resor 2019-09-05 00:00
Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från icke nödvändiga resor till följande områden i Myanmar: delstaten Kachin, med undantag för städerna Myitkyina, Bhamo och Putao; norra delen av ..

Sri Lanka - Avrådan

→ UD avråder från resor 2019-04-21 21:35
Med anledning av att flera sprängdåd inträffat i Sri Lanka den 21 april 2019 avråder UD från icke-nödvändiga resor till landet...

Livsmedel

Ny webbtext om vegansk mat för vuxna

→ Livsmedelsverket 2020-06-03 09:20
Att äta mer mat från växtriket och mindre från djurriket är positivt både för hälsan och miljön. För den som helt utesluter mat från djurriket finns det några saker att tänka på för att..

Ny rapport om vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet

→ Livsmedelsverket 2020-05-28 07:30
Livsmedelsverket har publicerat en ny rapport om hur vi arbetar med att använda vetenskapliga resultat inom nutritionsområdet. Rapporten beskriver även allmänna principer för tolkning av vetenska..

Ungdomar äter nyttigare i skolan än hemma

→ Livsmedelsverket 2020-04-22 08:09
Skolmaten har stor betydelse för hur mycket grönsaker och näring ungdomar i Sverige får i sig. Och särskilt viktig är den för socioekonomiskt utsatta ungdomar, som inte äter så bra hemma. Sam..

Valio återkallar laktosfri naturell yoghurt 2,5 % 1 kg - kan innehålla spår av glutenfri havre

→ Livsmedelsverkets - återkallanden 2020-04-02 20:36
Valio återkallar  Valio laktosfri naturell yoghurt 2,5 % 1 kg med bäst före-datum 22.04.2020 med EAN: 6408432102516. Produkten kan innehålla spår av glutenfri havre...

Nyhetsbrev