onsdag, 08 maj, 2024
19:39:40
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
2,9°/6° Regn och snö, Vind O 18,5 km/t
torsdag 9
+6,8° / +12,9°
Regnskurar
fredag 10
+5° / +14,1°
Mestadels molnigt
lördag 11
+5,6° / +16,7°
Tidvis moln
söndag 12
+8,1° / +17,5°
Mestadels molnigt

Teknik

Bentley lägger ned W12-motorn – ersätts av laddhybrid

→ Vi bilägare 19:30
Effektsiffran blir den högsta någonsin...

Nyheter

Minst 42 nämndemän avsattes förra året: ”Skadar förtroendet”

→ Sveriges Radio 19:28
Minst 42 nämndemän avsattes under 2023 visar en kartläggning av Dagens juridik.Stefan Blomquist, förbundsordförande på Nämndemännens riksförbund, berättar att det blir allt vanligare att nä..

Livsmedel

Mondelez International återkallar ytterligare chokladkakor - kan innehålla mandel, vete och nötter

→ Livsmedelsverkets - återkallanden 19:17
Som en uppföljning av föregående återkallelse av Marabou Mjölkchoklad 200g, återkallar Mondelēz International ytterligare batcher av chokladkakor. Anledningen är att ett mindre antal förpackn..

Nyheter

Tio inställda turer med nya pendelbåten: ”Beklagligt”

→ Nacka Värmdö Posten 19:15
På grund av tekniska problem med ett av fartygen har tio avgångar med nya pendelbåten ställts in. Och någon information till resenärerna har inte gått ut från SL.– De som är ansvariga behö..

Planen: Nya lägenheter nära Svartån

→ Vestmanlands Läns Tidning 19:03
Trumslagarbacken kan komma att växa med cirka 50 lägenheter. Planen är två nya flerfamiljshus nära Svartån och Vallbyleden...

Bostadspriserna stiger i riket – men sjunker i Gävle

→ Gefle Dagblad 19:00
Både Gävleborg och Sverige som helhet visar plussiffror. Men i Gävle sjunker priserna på såväl villor som bostadsrätter enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik...

EM-medaljer till Västerås: ”Inte ett lätt kliv”

→ Vestmanlands Läns Tidning 19:00
Västerås har två färska EM-medaljörer i kung-fu. Under tävlingarna i Stockholm knep Paolo Pasquariello och Darin Twana varsitt brons. – Det visar att vi ligger högt upp på internationell niv..

Fastighetschefen: Då kan hyresgästerna flytta hem

→ Östersunds Tidningar 19:00
Det ska byggas ett tälttak över det brandskadade huset på Körfältet. Förhoppningen är att de första hyresgästerna ska kunna flytta tillbaka om en månad. – Folk vill ju bara hem, säger fas..

”Det är en hel vetenskap”

→ Allehanda - Ångermanland 19:00
För Matstudio S20:s Kicki Häggström är ost inte bara en delikatess – det är en passion. Så pass att hon utbildat sig och nu bär titeln diplomerad fromager. – Det känns skönt att få ett l..

Bedrägeri mot Luleårestaurang – tvingade barn att swisha

→ Norrbottens-Kuriren 19:00
Barn i 13-årsåldern tvingades under hot att hjälpa till med swishbedrägerier i Luleå. Men kassasystemet registrerade namn och telefonnummer. "De hörde av sig i panik"..

Avhopparens anklagelser om vuxenmobbning tillbakavisas

→ Norrländska Socialdemokraten 19:00
Peter Bohm har hoppat av Socialdemokraterna. Han anger som skäl att han utsatts för mobbning och pekar ut kommunalrådet Claes Nordmark som mobbare. "Han är ingen lagspelare, utan bygger sitt eget ..

Första SM-finalmötet i gång – och Hammarby möter Norrköping

→ Sveriges Radio 19:00
Kl. 19.00-23.00 i P4Fotboll Damallsvenskan 19.00 Hammarby–Norrköping (Sigge Sanner) Champions League 21.00 Real Madrid–Bayern München (Susanna Andrén och Johan Elmander)Handboll SM semifinal 2:..

Här är satsningen efter ledarbytet

→ Arbetarbladet 19:00
Nu har Länsmuseets nya chef jobbat i tre månader och är beredd att staka ut vägen framåt. Han ser att forskning och kunskapsuppbyggnad om Gävleborgs historia måste prioriteras...

Två bilar i krock

→ Vestmanlands Läns Tidning 18:59
Det larmas om en trafikolycka...

Lokal fotboll i massor – häng med oss på fem matcher samma kväll

→ Motala & Vadstena Tidning 18:45
Det är en het onsdagskväll i den lokala fotbollen och det syns också på Corren.se där vi storsatsar och liverapporterar från fem matcher samtidigt. Häng med!..

Ekonomi

Se men inte röra när Teslas Cybertruck är på besök

→ Dagens Industri 18:44
Teslas futuristiska och omskrivna pickup Cybertruck är i Sverige. Det är i samband med att märket firar 10 år på den svenska marknaden som modellen visas i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och M..

Politik

Pentagon chief confirms US pause on weapons shipment to Israel

→ Al Jazeera 18:44
Lloyd Austin says US 'has not made final determination' on arms transfer amid concerns over Israel's Rafah offensive...

Nyheter

Larm om trafikolycka med flera fordon

→ Vestmanlands Läns Tidning 18:43
Det larmas om en trafikolycka...

Fackets krav: Höj säkerheten för dykare

→ Sveriges Radio 18:40
Fackförbundet Byggnads kräver bättre säkerhet för anläggningsdykare efter Kalibers granskning av dykbranschen i samarbete med P4 Göteborg. Daniel Larsson, central ombudsman på Byggnads, menar ..

Exportföretagen optimistiska – kan påverkas av sänkt ränta

→ Sveriges Radio 18:39
Räntesänkningen kan påverka den svenska exporten, om den leder till att kronan försvagas.Bland exportföretagen har optimismen ökat brett det senaste kvartalet och förväntningar på räntesänk..

Jobb & Privatekonomi

Dagensarbetare 17:00
Den gamla koppargruvan Viscaria får öppnas igen. Men det nya bolaget måste ta hänsyn till natur och rennäring. Den stängda gruvan Viscaria utanför Kiruna får öppnas upp igen. Mark- och miljö..
Dagensarbetare 10:18
Vi kan skapa samhället vi vill ha om vi gör det tillsammans...
Dagensarbetare 04:00
Hydro Extrusions säger upp 19 medarbetare efter IF Metalls blockad i Teslakonflikten. Men fackklubben menar att det verkliga skälet är att få rubriker mot IF Metall. – Alla ser att vi inte har n..
Dagensarbetare 2024-05-07 14:19
Kocken och Hotell- och restaurangfackstoppen Pim van Dorpel blir valberedningens kandidat till LO-ordförande. Samtidigt föreslås IF Metalls Veli-Pekka Säikkälä bli avtalssekreterare...
Dagensarbetare 2024-05-07 04:00
Martin Lindqvist slutar som vd för SSAB efter 26 år i företaget. För DA berättar han om sitt nära samarbete med facket, omsvängning till grönt stål och varför han så ofta synts ute i produk..
Dagensarbetare 2024-05-06 04:00
Sedan Teslastrejken inleddes har elbilsbolaget flugit in utländska arbetare till Sverige vid 41 tillfällen. Det kan Dagens Arbete avslöja...

Handel

Fri Köpenskap 14:01
Lagarbete och en nyfikenhet på det som är nytt är två viktiga nycklar till att Ica Maxi Alingsås efter ett flertal nomineringar till sist tog hem priset för Årets skönhetsavdelning på Dagligv..
Fri Köpenskap 11:15
I veckans granskning av kedjornas kampanjer konstaterar Ulf Mazur på Matpriskollen att grillsäsongen dragit igång och resonerar kring psykologisk prissättning...
Fri Köpenskap 09:30
Butiken i Vällingby har gått bra, enligt ägaren...
Fri Köpenskap 07:36
För fem år sedan omvandlades butiken i Vällingby centrum från City Gross till Matvärlden. Nu säljs butiken vidare till Willys. ..
Fri Köpenskap 07:36
Willys köper Matvärldens butik i Vällingby Centrum. Planerar att öppnas under hösten...
Fri Köpenskap 2024-05-07 17:03
Kartan har ritats om. Willys har passerat Ica Maxi i kundnöjdhet och Lidl ligger hack i häl. Coop Xtra-format och Mathem parkerar i botten...

Fastighet

Fastighetsvärlden 16:45
Nu är det färdigräknat. Och det blev åter ett nytt rekord. 1.130.500 kronor samlades in till Unicefs arbete i Malawi genom välgörenhetsloppet Spring För Livet!..
Fastighetsvärlden 16:14
Bud har kommit in på det konkursade centrumet. Men ännu finns ingen köpare och frågan är om staden kan bli en av dem...
Fastighetsvärlden 14:40
Maja Dahlén har rekryterats till Nordr Sverige som bolagets nya CFO. Hon kommer närmast från Aros Bostad. Dahlén startar sitt uppdrag den 1 juni...
Fastighetsvärlden 14:15
Hufvudstadens nyckeltal januari-mars 2024: Nettoomsättningen från fastighetsförvaltningen var 524 mnkr (503), en ökning om 4 procent. Inklusive koncerninterna hyresintäkter var ...The post Stigan..
Fastighetsvärlden 14:05
Niam och Kuuskodit Investment Management gör gemensam sak och startar jv. Det nybildade företaget har förvärvat en bostadsportfölj om 5.900 kvm uthyrningsbar yta i Åbo och Esbo. Letar aktivt eft..
Fastighetsvärlden 13:38
Nordika har rekryterat Per Holm som Investment Manager till investeringsteamet...

Samhälle

Mänskliga rättigheter 2024-04-23 14:00
Onsdag den 24 april deltar socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall i ett bilateralt möte med Qatars minister för social utveckling och familjefrågor Maryam bint Ali bin Nasser Al Misnad ..
Mänskliga rättigheter 2024-04-19 16:56
En särskild utredare får i uppdrag att göra en översyn av vissa frågor i syfte att stärka domstolarnas och domarnas oberoende. Utredningen ska bland annat se över ordningen för ansvarsutkräva..
Mänskliga rättigheter 2024-04-18 09:55
Den 16 april bjöd jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg in ett 15-tal civilsamhällesorganisationer till ett sakråd med anledning av Sveriges rapportering till FN..
Mänskliga rättigheter 2024-04-17 15:28
2023 års kamerabevakningsutredning har överlämnat sitt betänkande Kamerabevakning i offentlig verksamhet – lättnader och utökade möjligheter till justitieminister Gunnar Strömmer. Utredninge..
Mänskliga rättigheter 2024-04-05 09:00
Den 8–9 april besöker socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall Karlstad. Under besöket kommer statsrådet träffa socionomstudenter på Karlstads universitet samt personal på socionompr..
Mänskliga rättigheter 2024-03-27 14:00
Regeringen ger Socialstyrelsen i uppdrag att analysera och ta fram förslag på hur kontaktpersoner kan ingå i en samordnad stödkedja för våldsutsatta individer. Socialstyrelsen har ett pågående..

Biltrafik

Trafikverket - nyheter 2022-03-30 13:19
Resenärer som ska resa mellan Stockholm och Malmö eller Göteborg – kontrollera om resan ändrats. Just nu pågår upprustningsarbeten och hastighetsnedsättningar till följd av ett akut spårfel..
Trafikverket - lansvisa nyheter 2022-03-29 08:00
Mellan den 4 april och den 3 juni reparerar vi bron över järnvägen i Vingåker på Storgatan, väg 560. När vi gör arbetet stänger vi av ett körfält över bron och trafiken får passera med hj..
Trafikverket - nyheter 2022-03-25 11:29
I drygt en vecka har tågtrafiken genom Tyringe varit stoppad efter att en godsvagn hoppat av spåret och slagit sönder en spårväxel och närmare 1 700 sliprar...
Trafikverket - nyheter 2022-03-25 10:06
Frågan att släcka ner vägbelysningsanläggningar under Earth Hour har diskuterats i Trafikverket. Vårt beslut är att inte släcka ner belysningen, främst av trygghets- och trafiksäkerhetsskäl...
Trafikverket - lansvisa nyheter 2022-03-24 14:49
Tidigare år har det inkommit önskemål från Tranemo kommun att belägga cirka tre kilometer grusväg med asfalt på väg 1733 mellan Ölsremma och Grebbaslätt...
Trafikverket - nyheter 2022-03-18 15:59
Till följd av spårfel på Västra och Södra stambanan och banarbeten på grund av detta är restiderna just nu förlängda...
Trafikverket - nyheter 2022-03-11 14:29
Under helgen pågår banarbeten på både Södra och Västra stambanan. Till följd av detta samt på grund av spårfel leds trafiken om och hastigheterna sänks. Resenärer får räkna med förlängd..
Trafikverket - nyheter 2022-03-11 10:49
Under februari ankom 70 298 av 78 441 framförda persontåg sin slutstation i rätt tid vilket gav en punktlighet på 89,6 procent. Totalt gjordes 879 255 stopp för på- och avstigning längs de spå..

VALUTAKURS

GBP13.6070
CHF11.9939
EUR11.7084
USD10.8915
SGD8.0339
CAD7.9378
AUD7.1611
NZD6.5313
AWG6.0425
ILS2.9340
MYR2.2966
DKK1.5696
CNY1.5070
HKD1.3933
NOK0.9988
MXN0.6431
CUP0.4230
TRY0.3377
THB0.2949
PHP0.1899
DOP0.1876
INR0.1305
RUB0.1184
ISK0.0779
JPY0.0700
LKR0.0363
IDR0.0007

Livsmedel

Livsmedelsverkets - återkallanden 19:17
Som en uppföljning av föregående återkallelse av Marabou Mjölkchoklad 200g, återkallar Mondelēz International ytterligare batcher av chokladkakor. Anledningen är att ett mindre antal förpackn..
Livsmedelsverkets - återkallanden 14:41
Ett antal produkter kan, istället för Tex Mex Style Dip, innehålla ostdipp, som innehåller allergenen mjölk. ..
Livsmedelsverkets - återkallanden 2024-05-06 11:41
Scan återkallar Chorizo 300g och 900g på grund av främmande föremål...
Livsmedelsverkets - återkallanden 2024-04-26 18:16
Evanoff Food återkallar Taylors & Jones Delikatesskorv med Västerbottensost & Ramslök 200 g. Återkallelsen gäller enbart produkter med bäst före datum: 2024-05-05 och batchnummer: 240405667. An..

Säkerhet

Aktuell Säkerhet 13:57
På sin blogg skriver Google att Threat Intelligence samlar in information från tjänsterna Virus Total och Mandiant för att sedan appiicera AI-modellen Gemini på det hela. De skriver vidare att ve..
Aktuell Säkerhet 2024-05-07 13:43
Sveriges medlemskap i NATO har öppnat upp för nya möjligheter för svenska företag inom defencetech-sektorn. Denna sektor, som omfattar allt från cybersäkerhet till vapenkomponenter och material..
Aktuell Säkerhet 2024-05-07 13:00
Rapporten Architect an AI Advantage, där över 2 000 it-chefer från 14 länder tillfrågades, visar att även om företags globala engagemang och investeringar i AI växer, förbiser många områd..
Aktuell Säkerhet 2024-05-07 07:31
I en färsk Norstat-undersökning har ansvariga för it och it-säkerhet svarat på återställningsförmågan efter cyberattacker i deras företag. Där svarar 64 procent av de svenska tillverkningsf..