lördag, 06 juni, 2020
00:37:42
UPPLAGA: Sverige
?
x

Sökhjälp:

+ord → hitta med detta ord
-ord → hitta utom detta ord
ord* → asterisk som jokertecken
"ord ord" → hitta orden som exakt fras
Stockholm
10,5°/19,5° Regnskurar, Vind OSO 16,7 km/t
lördag 6
+8,4° / +16°
Regnskurar
söndag 7
+8,4° / +18,1°
Delvis soligt med skurar
måndag 8
+9,3° / +20,2°
Växlande molnighet
tisdag 9
+8,1° / +19,4°
Regnskurar

Viktigt meddelande till allmänheten i Borlänge, Dalarnas län

→ Det brinner i en avfallsanläggning och rök driver in över centrala Borlänge. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation...Läs mer → Krisinformation.se / 2020-05-21 10:54

Medicin

Folkhälsomyndigheten: Avtagande trend för antal avlidna fortsätter

→ Läkartidningen 15:54
Ytterligare 77 personer har rapporterats avlidna med covid-19 i Sverige. Det innebär att 4 639 personer nu avlidit med sjukdomen i landet. Det visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror.Inlägget F..

Rättsväsendet

Rättspsykiatrisk undersökning i fallet med Esmeralda

→ Sveriges Domstolar 15:49
Norrköpings tingsrätt har idag förordnat att den 39-åriga kvinna, hemmahörande i Norrköping, som står under åtal för bl.a. mord och synnerligen grov misshandel på sitt barn Esmeralda ska gen..

Medicin

Kort semester för dem som vårdar covidsjuka

→ Dagensmedicin 15:24
Sjuksköterskor säger upp sig för att få semester i sommar, varnar Vårdförbundet. Dagens Medicins genomgång visar att de som arbetar med covidvård får färre lediga veckor på flera håll i la..

Hyperinflammation hos barn kan ha samband med covid-19

→ Läkartidningen 15:15
Nya studier signalerar ett samband mellan hyperinflammation hos barn och genomgången covid-19. Det är ett mycket ovanligt tillstånd, men ökad vaksamhet under pandemin och snabbt multidisciplinär..

Socialstyrelsen ska förstärka sjukvården under sommaren

→ Läkartidningen 15:14
Socialstyrelsen ska stödja och stärka regionernas samordning av hälso- och sjukvård under sommaren, enligt ett nytt regeringsuppdrag med anledning av de ändrade reserekommendationerna.Inlägget S..

Rättsväsendet

Reducerad moms för uppdrag som programledare

→ InfoTorg Juridik 14:50
HFD: Ett uppdrag som programledare för ett radioprogram innefattar huvudsakligen en överlåtelse av upphovsrätt och beskattats med sex procent moms. Det konstaterar Högsta förvaltningsdomstolen o..

Medicin

Svensk läkarstudent ryckte in som volontär i Bulgarien

→ Läkartidningen 14:45
Det är inte bara läkarstudenter i Sverige som arbetar med covid-19. Flera svenska studenter som läser utomlands stärker upp sjukvården på sina studieorter. Hanna El Dakkak pluggar till läkare i..

Biltrafik

Underhållsarbete under dagtid på Värmdö

→ Trafikverket - lansvisa nyheter 14:37
Den 9-10 juni lägger vi ny ytbeläggning på väg 667, Fagerdalavägen, på Värmdö. Vägen är sliten och behöver nytt ytskikt. Arbetet sker på dagtid och trafikanter släpps förbi...

Rättsväsendet

Revision av det enhetliga elektroniska rapporteringsformatet

→ Justitiedepartmentet 14:07
För de räkenskapsår som inleds den 1 januari 2020 eller senare ska vissa noterade företag upprätta års- och koncernredovisningar i ett format som möjliggör enhetlig elektronisk rapportering. F..

Biltrafik

Trafikverket är topp 1

→ Trafikverket - nyheter 14:02
Trafikverket är topp ett när karriärföretagen gör sin studentundersökning 2020. Det är samhällsvetare som rankar Trafikverket som sin främsta arbetsgivare. Bland civilingenjörer årskurs 1-2..

Medicin

Här kan barnmorskor jobba hemifrån

→ Dagensmedicin 14:00
Sedan drygt ett år tillbaka erbjuder de regiondrivna barnmorskemottagningarna i Stockholm videomöten. Nu tar de emot omkring 2 000 patienter varje månad på distans – och flera barnmorskor jobbar..

Lancet drar tillbaka studie

→ Dagensmedicin 13:53
Tidskriften har återkallat en studie som visade på ökad risk för hjärtproblem bland patienter som behandlas med malariamedicinen hydroxiklorokin mot covid-19...

Tester bromsades i VGR – labben hinner inte med

→ Dagensmedicin 13:49
Denna vecka började primärvården i Västra Götalandsregionen med tester av alla med covidsymtom. Men snart fick provtagningar avbokas. Laboratorierna mäktade inte med...

Läkarförbundet: För låg ersättning till taxeläkare för digital vård

→ Läkartidningen 13:40
Sveriges Kommuner och regioner rekommenderar nu att taxeläkare ska få 500 kronor i ersättning för varje digitalt vårdtillfälle. Det är för lite menar Läkarförbundet, som också beklagar att ..

Rättsväsendet

Behandling av känsliga personuppgifter i testverksamhet enligt utlänningsdatalagen

→ Justitiedepartmentet 13:39
Regeringen föreslår att känsliga personuppgifter ska få behandlas i testverksamhet enligt utlänningsdatalagen om uppgifterna är absolut nödvändiga för syftet med behandlingen...

Medicin

SKR lämnar förhandlingarna om digitala vårdbesök

→ Dagensmedicin 13:35
Förhandlingarna om ersättningsnivån för digitala vårdbesök hos vårdgivare inom nationella taxan har strandat. Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu gått vidare på egen hand och fattat ..

Säkerhet

Myndigheter kartlägger svensk cybersäkerhet

→ Aktuell Säkerhet 13:34
Post- och telestyrelsen (PTS) är en av sju myndigheter som har tagit fram en gemensam bild av cybersäkerhet i Sverige 2020 – olika hot och konkreta säkerhetsåtgärder. Det är en… Läs merInl..

Prosero förvärvar Hässleholmsföretag

→ Aktuell Säkerhet 13:28
Prosero Security Group skriver i ett pressmeddelande att de förvärvar Hässleholms Låssmed AB. Teckna din prenumeration på Aktuell Säkerhet här – Vi är glada att Hässleholms Låssmed blir en..

Medicin

Han tar över Inera

→ Dagensmedicin 13:21
SKR-ägda bolaget Inera får en ny vd.  Peter Arrhenius, som senast kommer från en tjänst på konsultbolaget CGI, tillträder efter sommaren. ..

Rättsväsendet

Ingen överprövning av upphandling för tvärbana

→ InfoTorg Juridik 12:55
Förvaltningsrätten: Ansökan om överprövning av upphandling av totalentreprenad för tvärbanan mellan Bomma flygplats och Helenelund avslås. Rättsområde: Offentlig upphandling..

Nyheter

JUST NU: E16 stängs av efter gårdagens lastbilsolycka – trafiken leds om

→ Gefle Dagblad 00:15
Strax efter midnatt mot lördag stängdes E16 av mellan Engelsfors och Hofors. Bärgningsarbetet av.....

Bengt Göran Svensson: Inlägget borde skickats till diktaturerna i stället

→ Ystads Allehanda 00:15
Replik på insändare ”Ställ om från militär till mänsklig säkerhet” i YA 5 juni...

Avråder från resor

Utlandsresor – avrådan för alla länder

→ UD avråder från resor 2020-03-14 19:58
Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla l..

Italien - avrådan

→ UD avråder från resor 2020-03-06 11:59
UD har den 6 mars 2020 beslutat om att införa avrådan för regionerna Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trentino-Alto Adige, Aostadalen, Veneto, Friuli Venezia Giulia och Toscana i nor..

Myanmar - avrådan

→ UD avråder från resor 2019-09-05 00:00
Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från icke nödvändiga resor till följande områden i Myanmar: delstaten Kachin, med undantag för städerna Myitkyina, Bhamo och Putao; norra delen av ..

Sri Lanka - Avrådan

→ UD avråder från resor 2019-04-21 21:35
Med anledning av att flera sprängdåd inträffat i Sri Lanka den 21 april 2019 avråder UD från icke-nödvändiga resor till landet...

Livsmedel

Ny webbtext om vegansk mat för vuxna

→ Livsmedelsverket 2020-06-03 09:20
Att äta mer mat från växtriket och mindre från djurriket är positivt både för hälsan och miljön. För den som helt utesluter mat från djurriket finns det några saker att tänka på för att..

Ny rapport om vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet

→ Livsmedelsverket 2020-05-28 07:30
Livsmedelsverket har publicerat en ny rapport om hur vi arbetar med att använda vetenskapliga resultat inom nutritionsområdet. Rapporten beskriver även allmänna principer för tolkning av vetenska..

Ungdomar äter nyttigare i skolan än hemma

→ Livsmedelsverket 2020-04-22 08:09
Skolmaten har stor betydelse för hur mycket grönsaker och näring ungdomar i Sverige får i sig. Och särskilt viktig är den för socioekonomiskt utsatta ungdomar, som inte äter så bra hemma. Sam..

Valio återkallar laktosfri naturell yoghurt 2,5 % 1 kg - kan innehålla spår av glutenfri havre

→ Livsmedelsverkets - återkallanden 2020-04-02 20:36
Valio återkallar  Valio laktosfri naturell yoghurt 2,5 % 1 kg med bäst före-datum 22.04.2020 med EAN: 6408432102516. Produkten kan innehålla spår av glutenfri havre...

Nyhetsbrev